DISTRIBUIȚI

Din 11 martie, cursurile în învățământul preuniversitar, dar și la cele patru mari universități de stat din Timișoara, s-au mutat în online. Prea curând nu se va reveni la cursurile fizice, întrucât starea de urgență se va prelungi cu alte 15 zile. În acest context, Universitatea Politehnica din Timișoara vine în sprijinul cadrelor didactice, în această perioadă de cursuri online.

Nu tuturor cadrelor didactice le este ușor să predea online, după o viață de activitate didactică față în față. De aceea, Universitatea Politehnică lansează o serie de webinarii dedicate acestei probleme, ”Împreună online”. Inițiativa este organizată de Centrul de E-Learning din cadrul UPT, în colaborare cu IEEE Romania și Asociația EDEN. Primul webinar din această serie va avea loc miercuri, 15 aprilie, la 16. Astfel de sesiune practice, concentrate pe provocările cotidiene, vor avea loc săptămânal, la aceeași zi și oră. La fiecare webinar vor fi între unul și trei prezentatori, plus un moderator, care abordează tema săptămânală, iar apoi va fi o sesiune de întrebări și răspunsuri, la care cadrele didactice sunt încurajate să participe.

Webinariile făcute de Centrul de E-Learning al UPT sunt destinate în principal profesorilor și studenților din mediul universitar, dar nu exclud și participarea celor din preuniversitar.  Participanții vor primi un Open Badge (certificat digital deschis) – Împreună online. UPT anunță că înregistrarea pentru participare și implicare este deschisă. Primul webinar va avea ca temă „De la educația în campus la cea online”,. Prezentatoarea va fi Diana Andone, directoarea Centrului de E-Learning din cadrul UPT. Moderatorii vor fi rectorul UPT, Florin Drăgan, și președintele Senatului, Radu Vasiu.

LĂSAȚI UN MESAJ