DISTRIBUIȚI

Înainte de sărbătorile pascale, Călin Dobra a ”forțat” o nouă veste bună pentru timișeni. După ce Primăria Giarmata a asfaltat drumul care leagă Cerneteazul de Covaci, președintele CJ Timiș a anunțat lucrarea și le spune fanilor săi de pe Facebook că este vorba de o legătură cu autostrada. Iată, drumul se termină însă în câmp la Covaci!

Vizat este drumul comunal 58, cel care leagă comunele Giarmata, de care aparține localitatea Cerneteaz, și Sânandrei, de care aparține localitatea Covaci. Primăria Giarmata, condusă de social-democratul Virgil Bunescu, a asfaltat partea de drum, până la limita UAT-ului, adică unde începe teritoriul comunei Covaci. Așadar, vorbim de un drum asfaltat care, până când și primăria Sânandrei se va gândi să-și asfalteze partea, duce din Cerneteaz, de la capelă, în mijlocul câmpului! Nu ar fi neapărat o problemă, deoarece vorbim de o etapă intermediară, dar modul în care a prezentat Călin Dobra situația pe pagina sa de Facebook nu reflectă realitatea de la momentul prezent. În paranteză, mai spunem că în Sânandrei, primar este Claudiu Coman, trecut recent de la PSD la PNL, anunțat de Nicolae Robu chiar în luna februarie, într-o conferință de presă.

Iată ce a postat Călin Dobra despre drumul realizat din fondurile primăriei Giarmata. ”Pe un super drum comunal, spre A1. O nouă legătură cu autostrada. Dacă este extinsă, rețeaua de drumuri comunale din județul Timiș poate oferi multiple avantaje pentru comunitate. Un exemplu de ”așa da” vine de la Primaria Comunei Giarmata, unde, cu 2 milioane de lei, bani din bugetul local, se asfaltează acum un drum comunal, care va face legătura cu autostrada. Porțiunea de aproximativ 2 kilometri va fi gata în următoarele 3 luni, iar în viitorul apropiat se va uni cu descărcarea de pe A1, la DN69, un alt proiect important de peste 250 de milioane de lei. Alături de primarul comunei Giarmata, Virgil Bunescu, am vizitat șantierul și sunt convins că zona se va dezvolta puternic”, este postarea de pa pagina președintelui CJ Timiș.

Cumva, Dobra proiecta puțin lucrurile în viitor. După ce drumul va fi asfaltat din Covaci până în Sânandrei (nu pornim de la premisa că va rămâne cu capătul în câmp). tot nu ar fi nicio legătură cu autostrada. De la Sânandrei există proiectul pentru un drum expres, construit de CNAIR, până la Autostrada A1. Proiectul a fost blocat cinci ani (!) între 2014 și 2019, când s-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiții.Ideea de bază e că de pe Calea Aradului, de la bifurcația pe DN 69 dinspre Arad și Sânandrei, ar fi posibilă urcarea pe drumul expres, iar apoi, urcare pe autostrada.

Ruta ar fi alternativa la urcarea de pe acum pe autostrada spre Arad, pri care nu se poate evita traversarea unei localități. Fie se iese pe Calea Sever Bocu, prin Dumbrăvița și Giarmata, fie pe Calea Lugojului și se merge pe Centura Timișiarei, dar tot e nevoie de traversarea Giarmatei, fie pe Calea Lugojului, trecând prin Remetea. Drumul comunal 58 asfaltat este cumva paralel cu Centura Timișoarei existentă. Probabil, în viitor, va fi și un drum utilizat pentru urcarea pe autostrada, mai ales de către cei din Covaci, Deocamdată însă, urcarea este însă în…câmp!

foto text: https://www.facebook.com/dobra.calin.ionel/

LĂSAȚI UN MESAJ