DISTRIBUIȚI

Ministerul Sănătății Nelu Tătaru a fost în vizită în vestul țării. După Hunedoara, a venit la Timișoara, unde a vizitat Maternitatea Odobescu și Spitalul de Boli Infecțioase. În general, Tătaru a lăudat situația din Timiș. 

Înainte de vizita la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș”, Nelu Tătaru a vizitat Maternitatea Odobescu, focar de coronavirus. De peste două săptămâni, acolo este o anchetă epidemiologică a DSP. Deocamdată, s-a dat o amendă de 10.000 de lei. Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș a deschis un dosar penal. Tătaru a precizat că situația din prezent, cu 47 bebeluși și mame, cu teste negative, o consideră bună. ”Am fost și la Maternitatea Odobescu să văd starea de fapt. Lucrurile erau în regulă”, a spus ministrul Sănătății.

Ulterior, ministrul a mers la Spitalul ”Victor Babeș”. Aici, Nelu Tătaru a fost și acum câteva săptămâni, când a declarat că medicii de la unitatea spitalicească care tratează acum doar bolnavii de coronavirus. Ministrul a lăudat din nou activitatea Spitalului de Boli Infecțioase. ”Am revenit la Boli Infecțioase, tocmai pentru a vedea atmosfera. care acum două săptămâni era una pozitivă. Astăzi este și mai pozitivă. Vin de fiecare dată la Timișoara cu o speranță și plec cu și mai multă speranțe”, a punctat Tătaru.

De asemenea, destul de diplomat, Tătaru a anunțat că Adrian Streinu-Cercel nu mai conduce Comisia anti-covid din Guvern. ”Domnul profesor Streinu-Cercel era membru al Comisiei anti-covid. Era chiar președinte. Noi avem discuții, sunt propuneri, dar nu am putut să fiu de acord cu dânsul. I-am comunicat compunerea Comisiei Științifice a ministerului, dânsul nemaifiind președinte”, a menționat Nelu Tătaru. Noul președinte al comisiei este Adriana Pistol, șefa Institutului Național de Sănătate Publică.

Din Timișoara, Tătaru va merge și la Arad.

foto. observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ