DISTRIBUIȚI

Joi, Parlamentul României a votat o serie de legi pentru aprobarea Ordonanțelor de Urgență ale Guvernului, iar unele dintre ele au fost îmbunătățite. Este și cazul unei legi care prevede că din cauza secetei, agricultorii români sunt scutiți de ratele bancare până în octombrie 2021 inclusiv.

Legea a fost votată de deputatul PRO România de Timiș, Adrian Pau. ”2020 este un an secetos, cum nu a mai fost de mult, iar cei care suferă cel mai mult din această cauză sunt agricultorii, ale căror culturi sunt afectate în mare măsură. Noi, parlamentarii Pro România, am inițiat, susținut și votat amendamentul privind scutirea plății ratelor de către agricultorii afectați de secetă. Timișul este un județ cu o importantă componentă agricolă și cred că această măsură este în folosul agricultorilor din județul nostru. Sper ca Partidul Național Liberal să nu atace și această Lege la Curtea Constituțională”, a declarat Pau.

Tot astăzi, în urma votului parlamentarilor, s-au anulat dobânda aplicată dobânzilor, dar și dobânda capitalizată, prevederi impuse de OUG după ce românii au primit amânare de la plata ratelor bancare, în urma crizei economice generate de pandemia de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ