DISTRIBUIȚI

Raportul dintre cazurile totale confirmate de coronavirus din Timiș și cel al vindecărilor înregistrate în acest județ rămâne la aproape 50%. În ultimele zile s-au făcut mai puțin externări, dar proporția rămâne aproape aceeași, mai mare decât cea la nivel național, care e de sub o treime de vindecări raportat la numărul total de cazuri. De asemenea, DSP continuă să facă mai multe controale, pe timp de pandemie.

Conform unui comunicat al Direcției de Sănătate Publică Timiș, 215 timișeni bolnavi de coronavirus au fost declarați vindecați și externați după două teste cu rezultat negativ. Luni, numărul cazurilor confirmate în Timiș a ajuns la 443, iar numărul deceselor e situat la 28, conform a tot ceea ce până acum s-a raportat oficial. În total, la Spitalul ”Victor Babeș” s-au vindecat 319 persoane, inclusiv din județele limitrofe, iar acum mai sunt internate 125 de persoane. Mai există pacienți care până acum au fost internați la Spitalul Municipal din Lugoj, unde s-a înregistrat inclusiv un deces la unui pacient cu covid-19. Gravidele și bebelușii sunt la Maternitatea Bega, spital covid-19.

În această perioadă, funcționează câteva cabinete stomatologice în județ, pentru intervenții de urgență. DSP face controale la aceste cabinete. ”Se urmărește existența substanțelor dezinfectante, a echipamentului de protecție sanitară a personalului medical, precum și a altor măsuri de prevenție”, transmite DSP Timiș. De asemenea, inspectorii din instituție fac verificări la marile lanțuri de magazine, centrele de carantină și la cei care vând dezinfectante.

LĂSAȚI UN MESAJ