DISTRIBUIȚI

Candidatul alianței USR-PLUS la funcția de primar al Timișoarei, Dominic Fritz, atrage atenția asupra unei probleme sensibile într-un județ și unui oraș care se doresc fruntașe în țară. 2500 de elevi din Timiș nu au mijloacele pentru a face cursurile școlare online, iar useristul crede că autoritățile trebuie să se implice de urgență!

Comunicatul filialei USR spune că 2500 de elevi din Timiș nu au mijloace de învățare online, potrivit cifrelor de la Inspectoratul Școlar Județean Timiș. Dominic Fritz subliniază gravitatea problemei, în contextul în care școala este oprite din 11 martie. ”Acești copii sunt de câteva săptămâni rupți de colegii lor, de profesorii lor. Nu știm nimic de ei. Ei nu pierd doar niște ore, ci și conexiunea cu societatea. Iar noi riscăm să creștem o generație lăsată în voia soartei. Riscăm, în anul 2020, să pierdem elementul definitoriu al civilizației moderne: educația obligatorie pentru toți copiii, indiferent de familia în care s-au născut. Cât valorează viitorul?”, spune Fritz.

Germanul dă exemplu orașelor Cluj, Reșița și Oradea, unde s-au alocat fonduri publice pentru tablete, tocmai în acest sens. ”Pentru Timișoara, propun un program de urgență pentru educație digitală. Într-un prim pas, trebuie să dotăm școlile cu tablete, ca să le împrumute elevilor care momentan nu au acces. Nu e ideea mea. La Cluj, s-au alocat 269.000 Euro pentru tablete. La Reșița peste 100.000 Euro. La Oradea 80.000 Euro. În Timișoara, week-end-ul trecut trebuia să se întâmple festivalul Timfloralis. Primăria a alocat peste 250.000 Euro pentru asta. Dacă la un moment dat a existat o majoritate în Consiliul Local pentru 3 zile de flori frumoase, nu putem să găsim o majoritate acum pentru o investiție adevărată, urgentă, necesară pentru elevii orașului? Cât valorează viitorul? 250.000 Euro cu siguranță, zic!”, a mai spus Fritz, criticând festivalul Timfloralis, unul foarte apreciat de timișoreni și turiști.

Candidatul la primărie mai sugerează celor care ar dori să doneze o tabletă pentru copiii ce au mare nevoie, să o facă la Fundația Comunitară Timișoara. ”Între timp, se mobilizează și societatea civilă. Dacă aveți o tabletă sau un laptop de care nu mai aveți nevoie, puteți face o donație prin Fundația Comunitară Timișoara”, a mai adăugat Fritz.

Elevii nu vor reveni la școală în acest an școlar, cu excepția celor de clasa a VIII-a, a xII-a și a XIII-a care doresc, din 2 iunie, să vină două-trei ore pe zi la școală, la pregătirea pentru Evaluarea Națională, respectiv Examenul de Bacalaureat. În timpul pandemiei, a expirat mandatu, vechii șefe IȘJ, Aura Danielescu, înlocuită de liberalul Marin Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ