DISTRIBUIȚI

Duminică a fost ultima zi dintr-un sfârșit de săptămână prelungit, început vineri, de 1 Mai. În ultima zi din cele trei, forțele de ordine din Timiș au dat din nou amenzi foarte mari pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, în contextul stării de urgență.

Conform informării oficiale de la Prefectura Timiș, amenzile au depășit duminică 500.000 de lei. Polițiștii au dat 189 de amenzi, în cuantum total de 472.599 de lei. Inspectoratul Județean de Jandarmi Timiș a dat zece amenzi, în valoare totală de 20.000 de lei, iar colegii lor de la Gruparea de Jandarmi Mobilă au aplicat 14 amenzi, în valoare de 28.000 de lei. Cel mai mare cuantum zilnic în Timiș de când s-a dat Ordonanța Militară 3 a fost de peste 1.000.000 de lei.

În ceea ce privește situația persoanelor aflate în carantină și autoizolare, cifrele comunicate de Prefectura Timiș  arată o scădere la a doua categorie. Luni, 4 mai, în carantină în județ se aflau 436 de persoane, iar în autoizolare, 350. În carantină intră cei care vin din țări cu peste 5000 de cazuri, dar și migranții ilegali. Tot în carantină sunt introduși cei care nu respectă măsurile de autoizolare. În ceea ce privește autoizolarea la domiciliu, acolo sunt introduse și persoanele ce au contact cu cazuri confirmate de covid-19,cele sunt externate și mai au de stat 14 zile acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ