DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timișoara se laudă cu ocuparea unui loc în primele 700 de lume într-un clasament ce vizează cercetarea la nivelul instituțiilor de învățământ superior. În timp ce UVT se fălește cu locul obținut în Round University Ranking, studenții nu știu nici acum cum se vor derula examenele de la final de semestru, în condițiile în care Ministerul Educației, Monica Anisie, a anunțat că Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor da fizic, cu măsuri de distanțare socială.

Astfel în Round University Ranking, UVT se laudă că a obținut cea mai bună clasare dintre universitățile românești în Research Rank, sub-topul dedicat cercetării, locul 672. ”Activitățile de cercetare fac diferența dintre universitățile de top și celelalte instituții de educație superioară. Toate țările și toate comunitățile cu standarde ridicate ale calității vieții își structurează planurile de dezvoltare pe un eco-sistem ce are în centrul său o rețea de nuclee ale dezvoltării reprezentate de universitățile de cercetare și educație. Sunt convins că prin indicatorii buni, certificați și de Round University Ranking, caracteristici pentru programele noastre de cercetare, UVT contribuie la avansul orașului și zonei noastre. Universitatea de Vest demonstrează că este un real catalizator al resurselor întregii regiuni și joacă un rol de driver al dezvoltării în centrul universitar timișorean”, a declarat rectorul Marilen Pirtea.

Round University Ranking este realizat din 2013 de Agenția RUR Rankings din Moscova, cu ajutorul informațiilor furnizate de universități prin platforma Global Institutional Profiles Project (GIPP) dezvoltat de Clarivate Analytics. UVT s-a menținut în primele 700 în condițiile în care 829 de universități sunt vizate. În top sunt prezente șase universități românești și doar alte două din Consorțiului Universitaria, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca şi Universitatea din București. Clasamentul se face pe baza a 20 de indicatori, grupați în patru categorii: predare (40%), cercetare (40%), diversitate internațională (10%) şi sustenabilitate financiară (10%) şi 6 domenii de studii: științe umaniste, științe ale vieții, științe naturale, științe tehnice, științe sociale şi științe medicale.

În timp ce Universitatea de Vest din Timișoara se laudă cu această clasare și multe alte aspecte în ultima săptămână, trebuie precizat că studenții, marea majoritatea, încă se întreabă cum vor susține examenele la final de semestru. Sesiunea începe la finalul lunii mai.

 

LĂSAȚI UN MESAJ