DISTRIBUIȚI

Raportarea oficială de cazuri de coronavirus pentru ziua de luni aduce din nou, pentru a doua oară, o situație ilogică în ceea ce privește Timișul. Cel mai vestic județ al țării apare cu 21 cazuri totale mai puțin ca duminică, în contextul în care nu vorbim de cazuri active, nedeclarate vindecate, ci de numărul total. 

România a ajuns luni la 13.512 de cazuri totale  de coronavirus, după ce au apărut 349 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Numărul vindecărilor trece bine de o treime din cazurile totale, ajuns la 5.269. De asemenea, numărul deceselor celor infectați cu coronavirus a ajuns la 803. La ATI se află 243 de persoane în țară. În afara țării, 2.348 de cetățeni au fost confirmați cu covid-19. Dintre ei, 95 au decedat și 21 au fost declarați vindecați. În țară, Grupul de Comunicare Strategică spune că s-au făcut 199.068 de teste. În România, se află în carantină instituționalizată 12.830 de persoane, iar 12.830 sunt în autoizolare.

Ei bine, pentru Timiș avem luni 458 de cazuri totale. Vineri, am avut 454, sâmbătă, 466, iar duminică, 479. În ultimele două zile, se raportarseră 12, respectiv 13 cazuri noi, în condițiile în care de marți până vineri au fost identificate alte 11 cazuri, timp de 96 de ore! Totuși, informațiile din zona spitalelor sunt că la Spitalul ”Victor Babeș” au venit un număr important de cazuri noi în ultimele zile ale săptămânii trecute. De asemenea, ieri, Spitalul Județean avea ”zona galbenă”, cea dedicată suspecților, plină. Primarul Robu a postat sâmbătă că s-au internat șapte noi pacienți la Pădurea Verde, iar alți 15 duminică.

În Timiș, gravidele și bebelușii sunt internați la Clinica Bega, iar o parte din bolnavi rămân la Spitalul Municipal Lugoj. Iată explicația DSP pentru cazurile cu ”minus”. ”Se poartă o corespondență cu INSP pentru clarificarea situației. Centralizarea și raportarea la INSP se reglează pe parcurs, întrucât este necesară procesarea datelor din toate județele pentru a fi identificate eventuale situații legate de atribuirea cazurilor de la un județ la altul, de domiciliul sau spitalul unde este internat pacientul”, transmite DSP. Dată trecută când au fost cazuri în minus, explicația a fost legată de posibila relocare a unor cazuri de pacienți diagnosticați în Timiș, dar domiciliați în alt județ, cuma fost cazul celor plasați în carantină aici, deși stau altundeva.

Altfel, județul Timiș e acum pe locul 10 în ceea ce privește cazurile totale pe zone, după Suceava, București, Arad, Hunedoara, Neamț, Botoșani, Mureș, Brașov și Bihor. Arădenii au ajuns la 614 cazuri, hunedorenii, la 534, iar Caraș-Severin, la 106 cazuri totale. Rămâne de văzut dacă cazurile cu ”minus” erau cazuri mai vechi, relocate, căci e evident din cifrele de la spitale că în Timiș au fost depistate destul de multe cazuri în week-end.

LĂSAȚI UN MESAJ