DISTRIBUIȚI

Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara a mai deschis două dosare penale în spețe ce au legătură cu pandemia de coronavirus. Unul se referă la un bărbat care sâmbătă a fugit din convoiul de persoane intrate pe la vama Nădlac, după ce s-a întors din Italia. Altul este trei tineri prinși la Dumbrăvița cu adeverințe de la angajator false.

Bărbatul întors din Italia sâmbătă a părăsit convoiul care conduce persoanele intrate prin Vama Nădlac spre județele de domiciliu, unde urmau să intre în carantină. Omul s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. ”În fapt se reține că în data de 02.05.2020 un bărbat sosit din Italia, ce urma a fi introdus în carantină instituționalizată, a părăsit punctul de organizare a convoaielor cu cetățeni români sosiți prin punctul de trecere a frontierei Nădlac I, situat pe autostrada A1, parcarea de la km. 501 pe sensul de mers Nădlac – Deva, încălcând astfel măsurile  instituite pentru evitarea răspândirii virusului SARS CoV 2”, se arată în comunicatul emis de Parchet.

Tot la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara s-a mai deschis un dosar penal uz de fals și fals în declarații pentru trei tineri prinși în Dumbrăvița. Cei trei erau într-un autoturism și aveau adeverință de angajator falsă. ”În fapt se reține că în data de 23.04.2020, în jurul orei 21:50 trei bărbați au fost identificați pe raza loc. Dumbrăvița, jud. Timiș, pe DJ 691, cu ocazia controlului efectuat în trafic asupra unui autovehicul marca BMW.  Cu ocazia controlului privind respectarea măsurilor de deplasare pe perioada stării de urgență instituită prin decretul nr. 195/2020 cei trei bărbați au prezentat organelor de poliție adeverințe eliberate de o societate, care atestau în mod nereal că erau  angajații acesteia”, transmite Parchetul.

LĂSAȚI UN MESAJ