DISTRIBUIȚI
BenQ Corporation

Marți, 5 mai, Consiliul Local Șag a avut pe masă un proiect pentru achiziționarea de 186 de tablete, destinate elevilor pe perioada în care coronavirusul a ”mutat” școala în online. Opt din 14 aleși locali ai comunei din sudul Timișoarei s-au opus achiziție, iar aceștia, membri ai diverselor partide, au ieșit cu o explicație publică.

La ședința de marți, directorul școlii din Șag, Răzvan Nistor a precizat că este envoie de 110 tablete pentru elevi, ca să poată face școală online. Dintre cei opt care nu au votat proiectul, patru consilieri sunt liberali viceprimarul Florin Luca. Acesta a propus să se cumpere laptopuri, nu tablete, deoarece sunt mai utile și mai rezistente. ”Menționăm că toți consilierii au fost de acord pentru achiziționarea unor gadgeturi pentru elevii Școlii Șag, cu mențiunea că ar fi mai util pentru elevi să primească un laptop. Amintim că după această pandemie laptopurile pot fi folosite în sălile de clasă, oferă o mai bună conectivitate și pot fi conectate la un proiector sau o tablă inteligentă sau pot fi folosite în laboratoarele Școlii Șag”, se arată într-un comunicat semnat de toți cei opt consilieri locali, trimis de organizația PNL Șag.

De altfel, ședința se repetă miercuri, 6 mai. ”Viceprimarul Florin Luca cere inca o data domnului Răzvan Nistor ca, la ședința CL de astăzi să fie prezentate toate datele cerute. Precizăm că există fonduri suficiente pentru achiziționarea de laptop-uri, iar rectificarea de buget poate fi mai mare de 73.500 lei și le putem oferi elevilor un mod mai eficient de a participa la cursurile online și o sansa mai bună la educație! Am dorit și dorim să facem ce e mai bine pentru elevii Școlii Șag, dar și pentru comuna noastra! Consilierii Locali PNL Șag NU s-au opus modernizării sistemului de educație online, dimpotriva, au dorit facilități cat mai bune pentru elevi. Condamnăm ferm transmiterea în spatiul public a unor afirmate eronate de către primarul Flavius Roșu!”, se mai arată în comunicat.

Răspunsul la postarea lui Flavius Roșu e semnată de toți cei opt consilieri care nu au votat proiectul cu 186 de tablete: Bogdan Apostu (PNL), Sorin  Brînzoi (PNL), Alexandru Hubert (FDRG), Carmen Huzsti (ALDE), Valentin  Ivan (M10), Marcel Popescu (ALDE), Sorina Purcar (PNL) și Florin Luca viceprimar.

foto. renasterea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ