DISTRIBUIȚI

Vești bune în ceea ce privește situația vindecărilor de coronavirus în Timiș. DSP a anunțat că s-a ajuns la 300 de cazuri declarate vindecate miercuri, zi în care la Spitalul de Boli Infecțioase mai sunt internați 100 de pacienți cu noul virus. De asemenea, în contextul pandemiei care nu a fost depășită, inspectorii DSP continuă controalele și amenzile.

În contextul în care în Timiș existau 474 de cazuri totale astăzi și avem 300 de vindecați, procentul ajunge la 63%. La nivel național, procentul e de 41%. ”Până la această dată, 289 persoane din județul Timiș au fost externate de la Spitalul de Boli Infecţioase și Pneumoftiziologie «Dr. Victor Babeş» Timişoara, 1 persoană de la Spitalului Municipal «Dr. Teodor Andrei» Lugoj și 10 persoane de la  Maternitatea Bega,  după ce au trecut printr-o dublă testare cu rezultat negativ”, transmite DSP Timiș. Nicolae Robu a anunțat că la Spitalul ”Victor Babeș” sunt 100 de bolnavi internați, iar în total, s-au vindecat 400 de persoane. La Maternitatea Bega mai e internată o singură gravidă. Oficial, s-au raportat de decese ale bolnavilor de covid-19 în Timiș.

Totuși, răspândirea virusului e departe de a fi oprită în Timiș, astfel că în continuare, DSPJ Timiș face mai multe controale. Firmele care nu respectă măsurile de prevenire a răspândiri virusului sunt sancționate. ”Inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș au efectuat verificări în unități comerciale, urmărindu-se modul în care au fost implementate măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS CoV-2. Cu această ocazie, pentru neconformitățile constatate (nerespectarea obligaţiei privind verificarea zilnică a stării de igienă individuală şi de sănătate a angajaţilor) a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1.600 lei”, informează DSP Timiș.

De asemenea, se fac verificări în ceea ce privește apa potabilă, la spațiile de carantinare, dar și la firmele de catering care duc mâncare celor în carantină instituționalizată.

LĂSAȚI UN MESAJ