DISTRIBUIȚI

Numărul vindecărilor de coronavirus crește în județul Timiș. În total, s-a ajuns la 313 cazuri declarate vindecate vineri, dintr-un total de 465. De asemenea, după testarea personalului din centrele de îngrijire pentru persoane vârstnice, în Timiș nu s-a descoperit niciun caz de coronavirus.

Județul are, cu cele 313 cazuri vindecate în trei spitale, un procentaj de 67% al cazurilor tratate. Procentajul național este de 43%, cu 24 de procente sub cel din Timiș.  ”Până la această dată, 299 persoane din județul Timiș au fost externate de la Spitalul de Boli Infecţioase și Pneumoftiziologie «Dr. Victor Babeş» Timişoara, 1 persoană de la Spitalului Municipal «Dr. Teodor Andrei» Lugoj și 13 persoane de la  Maternitatea Bega, după ce au trecut printr-o dublă testare cu rezultat negativ”, transmite DSP Timiș. De altfel, vineri, Maternitatea Bega a rămas fără pacienți cel puțin momentan, după externarea ultimei gravide care se mai afla în spital.

DSP testează personalul din căminele de bătrâni, cu sprijinul Serviciului Județean de Ambulanță Timiș. Până acum, în Timiș nu s-a depistat niciun caz pozitiv. ”Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș a continuat procedura de testare a personalului de îngrijire din cadrul centrelor rezidențiale de asistență a persoanelor  vârstnice. În perioada 1-8 mai  au fost recoltate 651 de probe, iar până la această dată nu a fost înregistrat nici un caz pozitiv. Drept urmare, personalul de îngrijire și-a putut relua activitatea în siguranță”, informează DSP.

Inspectorii DSP au avertizat și magazinele de comerț non-alimentar asupra problemei aglomerației. ”Inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș efectuează verificări la nivelul unităților de desfacere a produselor ne-alimentare, unde a fost constatată o aglomerare de persoane neconformă cu măsurile de prevenire și combatere a răspândirii infecției cu SARS CoV-2. Obiectivele controlate au fost avertizate asupra obligației ce le revine de a respecta normele impuse de situația epidemiologică actuală”, mai informează instituția.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică Timiș lucrează, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean, la un plan de măsuri pentru unitățile de învățământ, chiar dacă e clar că acestea nu se redeschid în 15 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ