DISTRIBUIȚI

Cea mai bogată comună din Timiș, Dumbrăvița, a rămas și ea fără sport din cauza pandemiei de coronavirus. Toate secțiile au activitatea oprită, dar cele mai clare semnale sunt pentru echipa de fotbal, deoarece Liga 3 e aproape ca și oficial anulată în ceea ce privește acest sezon. Directorul Radu Țoancă nu s-a ferit să critice dur măsurile impuse de Ministerul Sportului.

Joi, Răzvan Burleanu a avut o videconferință cu toate cluburile de fotbal de Liga 3. De la multe au intrat directorii, dar de la Dumbrăvița cel care a făcut asta a fost managerul secției de fotbal, Florin Macavei. Țoancă este însă al curent cu discuțiile și spune că protocolul descris de Ionuț Stroe e o aberație. ”Nu știu ce a avut în cap cu acel protocol. Este o aberație. Ca și măsura cu redeschidem muzeele din 15 mai, că oricum nu vine multă lume. Ei au dat aceste măsuri ca să nu spună lumea că nu vin cu ceva concret pentru sport. Teoretic, sunt date ca o relaxare, dar practic, sunt imposibil de respectat. Cantonament în baza proprie, hotel propriu. Nici Real Madrid sau Barcelona nu au așa condiții”, a spus Țoancă, membru PSD, despre măsurile propuse de guvernul liberal.

În ceea ce privește echipa de fotbal, la Dumbrăvița nu mai erau salariile mari de imediat de după promovarea în Liga 3. Clubul a încercat să prioritizeze mult pe latura fotbalului juvenil, iar la echipa de seniori s-au redus salariile. În aceste condiții, cu contractele suspendate în termenii legii, unii jucători iau acum sub 1000 de lei pe lună de la stat pe timp de stare de urgență! ”Noi oricum am redus mult salariile la Dumbrăvița. Voiam foarte mult să mergem pe partea de juniori, pentru că așa mi se pare și normal. Nivelul din Liga 3 oricum e foarte scăzut. Nu se justifica sa dăm salarii de 6000 de lei.  Am renunțat la unii jucători, au rămas salarii de 2000-1500 de lei. Cei care câștigă atât de puțin iau acum 985 de lei de la stat! Cum să se descurce cu banii aceștia?”, a mărturisit Țoancă.

Altfel, directorul spune că anunțul oficial că Liga 3 se oprește ar duce la reziliere contractelor, chiar dacă erau semnate până în 30 iunie sau pe viitorul sezon! Țoancă a vorbit și despre incertitudinea legată de viitor. ”Ne așteptam să nu se mai joace. Dar ce facem cu ediția viitoare de campionat? Nu știm cum, în ce condiții vom putea începe. Multe cluburi de drept public vor avea o cădere, pentru că mulți bani publici s-au redirecționat spre cheltuieli în sănătate. Dacă se anunță oficial că s-a oprit competiția, noi ar trebui să reziliem contractele, chiar și cele pentru sezonul viitor, care sunt puține. A ridicat și Gabi Szabo problema, cum ne putem reîncepe antrenamentele dacă avem contractele suspendate? Sunt foarte multe neclarități. Noi, de la Dumbrăvița, ne dorim să reluăm activitatea, dar va fi foarte greu”, a mai precizat Țoancă.

CSC Dumbrăvița are secție de fotbal, cu centru de copii condus de Florin Bătrânu, tenis de masă, unde echipa feminină a fost multiplă campioană a Superligii, judo, precum și motorsport, cu motociclism și karting.

 

LĂSAȚI UN MESAJ