DISTRIBUIȚI

Pe timp de pandemie, Universitatea de Vest din Timișoara anunță un program de dezvoltare academică și socială a studenților săi. ”Crește în UVT” va presupune existența unor tutori pentru studenți, dar și mai multă consiliere pentru carieră.

Proiectul are o valoare totală de 415.000 de mii de lei, iar denumirea completă este de ”Crește în UVT”: crearea de oportunități pentru promovarea dezvoltării academice și sociale a studenților, prin programe de tutoring și consiliere educațională și în carieră (CNFIS-FDI-2020-0232). Practic, scopul implementării este creșterea ratei de promovare a examenelor și finalizarea studiilor academice. Proiectul va crea program de tutoriat și consiliere educațională care să sprijine dezvoltarea academică și socială a studenților, pentru integrarea lor pe piața muncii.

Tutorii vor veni din rândul cadrelor didactice, dar și al studenților. Prin proiect, se va viza formarea și abilitarea profesorilor și studenților care vor avea aceste atribuții. Pentru tutori, vor fi elaborate și derulate diverse programe, iar în cadrul UVT va exista un întreg sistem de tutori, cadre didactice și studenți. Programul este realizat în colaborare cu Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră.

LĂSAȚI UN MESAJ