DISTRIBUIȚI

După ce anterior, au decis oprirea tuturor întrecerilor de juniori, cu excepția Ligii Elitelor U19, FRF a luat o decizie importantă luni. Comitetul de Urgență a stabilit că Liga 3, competițiile de futsal și fotbal feminin nu se vor mai relua, în contextul pandemiei de coronavirus.

Astfel, așa cum v-am informat deja după consultările de joi, Liga 3 a ajuns al final fără retrogradare în acest sezon. ACS Poli e principala beneficiară deoarece se afla pe locul 14, retrogradabil. De promovat, din seria a IV-a, va promova U Craiova 1948, iar celelalte echipe din Timiș nu au vreun avantaj deosebit. Rămâne de văzut cum va fi reconfigurarea din toamnă. ACS Poli nu e sigură că poate evita falimentul. Dumbrăvița și Ghiroda depinde de bugetele locale, deoarece sunt cluburi de drept public, iar Fortuna Becicherecu Mic este un club privat 100% și ar putea urma și acolo reconfigurări pentru viitorul sezon cu cinci serii de 18 echipe.

La futsal, sezonul s-a terminat. Doar locurile 1 și 2, Miercurea Ciuc și Galațiul, vor juca un baraj pentru a stabili echipa ce va merge în UEFa Futsal Champions League. Informatica Timișoara era în play-off, pe locul 4, și nu avea șanse reale la mai mult. De asemenea, bănățenii fuseseră eliminați din Cupa României. Nici din Liga I de futsal nu se va retrograda. FRF anunță că viitoarea ediție a primei ligi se va desfășura în maximum nouă echipe, deși spune că locurile 1 și 2 din Liga 2 au drept de promovare. Ar fi patru echipe, deoarece este vorba de două serii. cu cele șapte, ar fi un total de 11, deci comunicatul FRF e puțin neclar.

În cazul fotbalului feminin, ASU Politehnica e promovată direct din Liga 3 în Liga 2. Alb-violetele erau lider detașat în seria a III-a și ar fi promovat sigur pe teren. Altfel, nici din Liga I nu se va retrograda. FRF spune că primele șase clasate, unde se încadrează și Fortuna Becicherecu Mic, vor fi consultate pentru stabilirea ierarhiei finale. Bănățencele sunt pe locul 3 la final de tur, după ce au fost preponderent pe locul 2 în prima parte a sezonului. În aceste condiții, debutul antrenorului Sorin Brîndescu se amână pe termen nelimitat. Liga I va avea avea anul viitor 14 echipa, față de 12 câte sunt acum, după ce vor promova Carmen București și Banat Girls.

Deocamdată, FRF merge pe ideea ca Liga 1, Liga 2, Liga Elitelor U19 și competițiile de nivel AJF de seniori să se termine pe teren. Rămâne de văzut în ce condiții va fi posibil, deoarece numărul de cazuri noi de coronavirus nu a scăzut foarte mult de la zi la zi, iar cluburile se plâng de protocolul medical greu de respectat.

LĂSAȚI UN MESAJ