DISTRIBUIȚI

Timișoara Saracens este și ea în pauza forțată din cauza pandemiei de coronavirus. În această vară, mai multor nume importante din echipă, inclusiv antrenorilor, le expiră contractele, iar directorul SCM i-a chemat pe toți la renegocieri azi. Cât despre reluarea antrenamentelor, de luni, pregătirea organizată se va relua treptat, căci despre meciuri nu poate fi vorba până la toamnă.

Concret, la 31 mai sau la 30 iunie, după caz, se termină contractele antrenorilor Sosene Anesi și Ulises Gamboa, precum și jucătorii Cătălin Fercu, Sione Halalilo, Dorin Lazăr, Tevita Manumua, Viliami Moala, Randall Morrison, Bidzina Samkharadze, Stephen Shennan, Jack Umaga, dar și Roberto Edmundo, venit în iarnă și care a semnat pe șase luni. Dintre cei în cauză, Edmundo și-a exprimat clar dorința că nu dorește să continue la Timișoara, iar ceilalți au primit propuneri de noi înțelegeri pentru a continua la clubul din Banat.

Concret, directorul clubului SCM  Vasile Rușeț i-a chemat la discuții la biroul de la Sala ”Constantin Jude”, pe rând, alături de managerul Borzaș. ”Domnul director i-a chemat azi la discuții pe toți cei cărora le expiră contractele în curând. Edmundo și-a exprimat dorința de a nu mai continua. Cu ceilalți nu se pune problema să vrem să renunțăm la ei. Vedem dacă vor accepta noile condiții. O decizie se va lua săptămâna viitoare. Ne-am întâlnit la biroului domnului director, dar am respectat recomandările sanitare”, ne-a declarat managerul echipei, Dan Borzaș.

De luni, echipa va reveni la antrenamente de câte trei. ”Am primit o simulare de la federație. De luni vom putea începe antrenamentele în grupuri de trei. Urmează apoi în grupuri de cinci, treptat, pentru ca abia din 15 august să putem face antrenamente în grupuri mai mari de 30 de persoane, cu contact fizic. Campionatul se va relua în 4-5 septembrie. Noi în prima etapă vom sta, deoarece Buzăul s-a retras. În ce am primit noi s-a renunțat la autoizolare și hotel”, ne-a spus managerul secției.

Altfel, la Stadionul ”Gheorghe Rășcanu” gazonul e în sfârșit verde, dar se mai lucrează la vestiare. ”Gazonul arată foarte bine. Se mai lucra la vestiare când am fost ultima dată. Sunt condiții bune raportat la ce se putea face în Ronaț. Nu putem avea acolo condiții de lux, părerea mea că în acea clădire mică nu merită investit”, a mai adăugat Borzaș.

foto: facebook.com/pg/rugbytimisoara

LĂSAȚI UN MESAJ