DISTRIBUIȚI

Numărul de persoane vindecate de coronavirus în Timiș a ajuns la 334, potrivit informațiilor livrate de DSP Timiș. Deoarece au apărut cazuri noi, procentul de vindecare pe județ a rămas același. De asemenea, cu toate că starea de urgență e la final, controalele pentru respectarea normelor impuse pe timp de pandemie continuă.

Potrivit primarului Robu, joi, la Spitalul de Boli Infecțioase mai erau internate 74 de persoane. ”Până la această dată, 319 persoane din județul Timiș au fost externate de la Spitalul de Boli Infecţioase și Pneumoftiziologie «Dr.Victor Babeş» Timişoara, 1 persoană de la Spitalului Municipal «Dr. Teodor Andrei» Lugoj și 14 persoane de la  Maternitatea Bega,  după ce au trecut printr-o dublă testare la interval de 24 de ore, cu rezultat negativ”, transmite DSP Timiș. Procentul de vindecare e 68%, raportat la cele 486 de cazuri totale.

Altfel, controalele DSP la cei ce vând biocide continuă. De asemene, se fac verificări la centrele de permanență. ”Aceste verificări s-au soldat cu sancționarea unui agent economic cu amendă în valoare de 5.000 lei pentru utilizarea neconformă a produselor biocide de uz uman și a coordonatorului unui Centru de Permanență cu suma de 11.000 lei pentru nerespectarea orarului de funcționare aprobat și utilizarea dispozitivelor medicale cu termen de valabilitate expirat”, mai transmite instituția.

LĂSAȚI UN MESAJ