DISTRIBUIȚI

Din 15 mai, porțile Palatului Baroc Timișoara s-au redeschis din nou, după ce starea de urgență le-a ferecat pentru vizitatori. Timișorenii dornici să intre în interacțiune culturală pot vizita expoziția de artă digitală ”Moara de imagini” a lui Paul Salzberger, cunoscut artist israelian originar din Timișoara.

Expoziția se bazează pe pe  imagini și texturi colectate de artist timp îndelungat, din materia primă a creației sale de scenograf. Practic, lucrările sunt o metaforă a unor teme de cultură generală și deopotrivă o carte de identitate personală a lui Salzberger. Imaginile provin de pe Internet, de la televiziune sau din presa scrisă. Ele au fost alterate, transformate, fragmentate, rearanjate și scoase din contextul lor original. Paul Salzberger este pictor, scenograf și artisti plastic și s-a născut în 1945 la Timișoara.

Absolvent al Școlii de Muzică și Arte Plastice din Timișoara și, mai târziu, Secția de Scenografie a Institutului de Arte Plastice din București. A lucrat la Teatrul de Stat din Arad și a colaborat cu mai multe astfel de instituții din România. În 1976, a emigrat în Israel. A lucrat pentru televiziunea de stat, unde a montat sute de emisiuni și a fost implicat în producții cinematografice de anvergură. Totodată, a creat scenografii de teatru la Haifa, Tel-Aviv și Ierusalim. De asemenea, a predat cursuri de scenografie la Academia de Arte și Design ”Bezalel” și la Școala de Film ”Sam Spiegel”, ambele din Ierusalim.

Expoziția e deschisă până în 31 iulie, de marți până duminică, între orele 10-18. Numărul de persoane care vor putea intra la muzeu este limitat, iar distanța trebuie să fie de 2 metri minimum între vizitatori. Masca de protecție este obligatorie. La muzeu există dezinfectant, covorașe cu clor și termometre cu infraroșu.

LĂSAȚI UN MESAJ