DISTRIBUIȚI

Fotbalul a luat o pauză în multe țări pe fondul pandemiei de coronavirus. Chiar și așa, în vară, teoretic, după reluarea sezoanelor nefinalizate și care nu au fost anulate, va exista, mai mult ca sigur o perioadă de transferuri. Am aruncat un ochi pe cotele internaționalilor din Timiș, cu precizarea că sumele sunt de pe site-ul transfermarkt.de, deci, vorbim de cote orientative.

Cel mai bine cotat timișorean este Dorin Rotariu. Tânărul mijlocaș de 24 de ani are toate atuurile să fie bine cotat, deoarece este în circuitul naționalei mari și joacă la Astana, formație care chiar dacă este din campionatul Kazahstantului, este o prezență constantă în cupele europene. Rotariu e cotat pe site-ul german la 1,70 de milioane de euro. Următorul timișorean după cotă este colegul de la națională, Romario Benzar, împrumutat de Lecce la Perugia. Fundașul din Diniaș, în vârstă de 28 de ani, e evaluat la 1,40 milioane de euro. Pe locul trei urmează alt timișorean de la Perugia, Vlad Dragomir, care la 21 de ani e evaluat la 1,30 de milioane. Cu siguranță și junioratul terminat la Arsenal e un plus pentru Dragomir.

În afară de trei trei, alți jucători de fotbal din Timiș din străinătate au cote mai modeste. Costel Pantilimon, portar născut la Bacău dar crescut la Poli Timișoara, ar fi următorul. Ajuns în Cipru, la Omonia Nicosia, Pantillimon are 33 de ani și e evaluat la 800.000 de euro cota de transfer. Cu aproape jumătate din costa fostului său colegi polist, următorul este Gabriel Torje. Ajuns la 30 de ani, fotbalistul e legitimat tot în Insula Afroditei, la clubul Larisa, și e evaluat la 450.000 de euro. Colegul său de la formația cipriotă, Steliano Filip, crescut și el pe terenurile din Timișoara, e evaluat la 325.000 de euro sumă de transfer. Următorul e un jucător mult mai tânăr. Acum la Pisa, în Serie B, Marius Marin e evaluat la 300.000 de euro,

Rămas fără echipă, după ce ani buni evoluează în străinătate, Iasmin Latovlevici este cotat la 250.000 de euro. În trecut, campion al României și prezență constantă în lotul naționalei de seniori, fundașul stânga ajuns la 34 de ani a fost dată afară de Kisvarda. Maghiarii nu au tolerat faptul că jucătorul a plecat, pe timp de pandemie, din Ungaria în România. Mai precizăm că și Deian Boldor, fost căpitan al naționalei de tineret, este evaluat la 200.000 de euro. La 25 de ani, Boldor joacă în Albania, la Partizani, și nu a mai avut aceleași evoluții după ce a jucat în Canada, la Montreal, unde se transferase din Italia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ