DISTRIBUIȚI

Managerul Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș”, Voichița Lăzureanu, a fost înlocuită astăzi printr-un Ordin de Ministru semnat de Nelu Tătaru. Mandatul directoarei expira în perioada aceasta. Practic, la spitalul de la Pădurea Verde, directoarea a făcut o rocadă cu directorul medical.

Așadar, vorbim despre o ”rotire” de cadre, ca din vremurile de tristă amintire. Însă dacă atunci aveam partidul unic, acum este vorba de două persoane din partide diferite. Voichița Lăzureanu, cea care conduce de mai mulți ani Spitalul de Boli Infecțioase, este membră PSD. Noul manager, Cristian Oancea este membru PNL. Cei doi au fost acum ”inversați” în funcții. Faptul că acest lucru se face prin Ordin de Ministru se datorează stărilor de urgență și alertă. La final de aprilie începe concursul pentru directorii celor trei spitale din subordinea Primăriei Municipiului Timișoara: cel de Infecțioase, de Copii și Municipal. Situația provocată de coronavirus a dat totul peste cap însă, iar acum, cel puțin până la concurs, spitalul va fi condus de Oancea.

PSD Timiș critică decizia liberalului Tătaru, cu argumentele că Spitalul ”Victor Babeș” a gestionat pandemia excelent. „Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara, considerat cel mai eficient spital din România în lupta cu epidemia de Covid 19, cu cele mai multe cazuri de pacienți vindecați, a fost schimbat din funcție pe criterii strict politice. În plină pandemie, liberalii au prins momentul să-și instaleze în funcție omul, demonstrând că interesele lor sunt mai presus de orice altceva. Deși ultimele două luni au arătat o gestionare impecabilă a spitalului, managerul trebuia schimbat pentru că așa au decis ordinele de partid. Cum ar fi fost, ca măcar de această dată, să primeze interesele cetățeanului, ale pacienților? Din păcate sarabanda liberală este fără oprire. Tupeu, japcă, sfidare și demagogie sunt singurele atitudini ale celor care guvernează astăzi”, se arată într-un comunicat al PSD Timiș.

Partidul social-democrat își critică rivalul ”istoric” pe argumentul că liberalii nu promovează o meritocrație real, ci doar se laudă că fac asta. ”Liberalii demonstrează din nou că meritocrația pe care tot o invocă este doar un slogan electoral menit să arunce praf în ochii oamenilor. În spatele acesteia, singurele interese sunt «tunurile», licitații, achiziții și contracte cu dedicație, numirea oamenilor lor în posturi de conducere cu orice preț și minciuna instituționalizată. Bătutul cu cărămida în piept, de cât sunt de implicați și de cum se preocupă de binele public, este o simplă gargara ieftină pe care o toarnă ca să-și acopere incompetența și adevăratele intenții”, se mai arată în același comunicat.

Pesediștii mai subliniază că PNL ar fi schimbat pe oricine, doar pentru a pune oameni din rândul partidului lor. ”Cazul schimbării managerului de la Spitalul Victor Babeș Timișoara este dovada clară că indiferent de cât de bine merge treaba, dacă nu e omul lor la conducere, e degeaba. Asta este o palmă dată instituției medicale în sine, o sfidare pe față, un gest de exhibiționism politic grobian. Atâta știu liberalii și atâta pot: schimbări de dragul interesului. Pentru că de schimbările de dragul schimbării au depășit faza demult”, conchide comunicatul PSD Timiș.

De altfel, după ce PNL a dat jos guvernul PSD prin moțiune de cenzură, Nicolae Robu, președintele PNL Timiș, a spus că e firesc ca la deconcentrate să fie puși oameni din ”echipa câștigătoare”. La fel de adevărat e că edilul s-a lăudat cu ce s-a întâmplat la spital în ultima perioadă. De altfel, luni s-a ajuns la doar 38 de persoane internate cu coronavirus la ”Victor Babeș”. La unitatea spitalicească devenit doar spital pentru coronevirus s-au trata 483 de persoane de la începutul pandemiei.

Recent, tot prin același sistem, după expirarea mandatului, și liberala Olimpai Oprea a fost înlocuită de alt liberal, Dan Malița, la conducerea Spitalului Municipal. Aici însă au fost probleme cu focarul de la Maternitatea Odobescu. În schimb, la ”Victor Babeș”, niciun cadru medical nu s-a infectat cu covid-19. Concursurile pentru funcția de director la cele trei spitale ale primăriei se vor relua când se va depăși pandemia.

foto: stirilekanald.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ