DISTRIBUIȚI

Numărul cazurilor vindecate din Timiș de coronavirus crește, chiar dacă la o scădere matematică, socoteala nu prea ”iese” raportat la numărul total de cazuri, decese și internări. DSP Timiș anunță în contextul stării de alertă că va spori controalele în următoarea perioadă.

Din 494 de cazuri totale, 377 din Timiș ar fi fost declarate vindecate. S-au înregistrat 43 de decese în județ, iar în acest context, e greu de explicat până unde e diferența raportată la faptul că la Spitalul ”Victor Babeș” mai sunt 36 de pacienți internați, iar la maternitatea Bega, o singură gravidă. Aproximativ 40 de cazuri sunt ”pe nicăieri”. ”Până la această dată, 362 persoane din județul Timiș au fost externate de la Spitalul de Boli Infecţioase și Pneumoftiziologie «Dr.Victor Babeş» Timişoara, 1 persoană de la Spitalului Municipal «Dr. Teodor Andrei» Lugoj și 14 persoane de la  Maternitatea Bega, după ce au trecut printr-o dublă testare la interval de 24 de ore, cu rezultat negativ”, anunță fără alte lămurir DSP Timiș.

În următoarea perioadă, inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică vor verifica respectarea măsurilor pe timp de pandemie în următoarele domenii de activitate:  sănătate, educație, muncă, cultură, culte, economie, transport, agricultură și sport. Se insistă pe condițiile de distanțare socială și protecție individuală în mijloacele de transport, în cazul angajatorilor. O unitate a fost amendată pentru că nu a făcut triajul epidemiologic al angajaților, cu 1600 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ