DISTRIBUIȚI

Consiliul Director al Federației Române de Baschet a decis marți să pună punct competițiilor de seniori masculine și feminine pentru sezonul 2019-2020. Acum, cluburile așteaptă un document oficial pentru a înceta contractele sportivilor. Situația este similară și la SCM Timișoara, unde antrenorul-manager Dragan Petricevic spune că se gândește deja la sezonul viitor. Între timp, jucătorii fac în perioada aceasta și antrenamente în afara locuinței.

La SCM Timișoara, o parte dintre contracte erau încheiate până la data de 31 mai, dar alți baschetbaliști au contracte și pentru sezonul viitor. Federația va trimite și o hârtie oficială cluburilor pentru a anunța finalul sezonului, iar acest lucru va permite încheierea contractelor pentru acest sezon. ”Federația Română de Baschet a stabilit încheierea sezonului. Ni s-a dat un termen pentru a discuta cu jucătorii cum vom finaliza contractele. Încă nu s-a trimis o hârtie oficială clubutilor. Urmează probabil, până vineri dimineața. În funcție de acest document, vom înceta și noi contractele. Nu este vorba de o reziliere, ci de încetarea contractelor din cauza acestei situații nedorite”, ne-a declarat Dragan Petricevic. La Timișoara, jucătorii erau plătiți zece luni, fără iunie și iulie.

Pentru viitorul sezon, mai au înțelegeri cu clubul jucătorii tineri, dar și Mirel Dragoste și Laszlo Lazar. Deocamdată, managerul Petricevic nu a făcut propuneri noi pentru prelungire sau nu a ofertat alți jucători. ”Este încă devreme. Nu știm când va începe sezonul viitor. De aceea, nu știm din ce lună să începem contractul. Nu știm cât vor mai dura măsurile de protecție sanitară, cu obligația de a intra 14 zile în carantină. Sigur, eu mi-am făcut mai multe variante de echipă. Noi ne propunem și sezonul viitor să facem o echipă competitivă. Probabil campionatul va începe în octombrie, deși e posibil să se decaleze. Pregătirea noastră nu va fi cu mult diferită, doar că nu vom mai face cantonament și amicale în străinătate”, a explicat tehnicianul.

În Timișoara, de mai multă vreme, au rămas, dintre seniorii echipei, doar cei doi americani , Sherwood Brown și Troy Franklin. Surprinzător, se pare că ambii doresc să petreacă vacanța de vară în Banat. ”Ei și-au manifestat dorința de a rămâne în Timișoara peste vară. E ca o vacanță. Pentru noi este același lucru. Oricum trebuie să le cumpărăm un bilet de avion de întoarcere, indiferent când. Li s-a pus în vedere doar că vor trebuie să își cumpere mâncarea singuri și să plătească chiria”, a relatat tehnicianul ajuns managerul echipei de baschet.

Echipa face în aceste momente un antrenament pe zi, inclusiv în afara locuinței. ”Facem antrenamente și afară, pentru ce presupune utilizarea mingii. Pentru ce presupune forță, se face acasă. Nu facem prin Zoom pentru că afară pot să fie probleme tehnice. Ei se filmează și-mi trimit antrenamentul. Bogdan Penciu chiar îmi spunea că-și cere scuze că nu poate bate minge tare, dar a ieșit vecinul și i-a spus să nu facă gălăgie”, ne-a mai relatat Petricevic.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ