DISTRIBUIȚI

Noile reguli de protecție sanitară din starea de alertă modifică numerele persoanelor plasate în carantină instituționalizată sau autoizolare la nivel național. Situația se resimte pe deplin și în Timiș, în aceleași proporții.

Potrivit unei informări de la Prefectura Timiș, joi dimineața, în cel mai vestic județ al țării se mai află 229 de persoane plasate în carantină instituționalizată, față de 261 ieri. Numărul persoanelor aflate în autoizolare a ajuns la 1216, față de 1061 miercuri. Reamintim că din 15 mai, cei ce vin din străinătate se pot autoizola timp de 14 zile acasă, fără să mai fie obligați să stea în carantină instituționalizată, indiferent din ce țară vin.

Totuși, oamenii pot solicita să stea în carantină dacă spun că nu au condiții de autoizolare. De joi, 21 mai, în Timiș se poate intra direct din Ungaria, deoarece vama Cenad s-a redeschis. Deocamdată, în această dimineață, potrivit site-ului Poliției de Frontieră Române, la Cenad se aștepta între 0-29 minute pentru a trece vama. Așadar, deocamdată, punctul de trecere nu este aglomerat.

LĂSAȚI UN MESAJ