DISTRIBUIȚI

Dacă în România antrenamentele sportive s-au reluat mai timid de o săptămână, naționala de seniori și cea de tineret de fotbal din Republica Moldova au intrat de miercuri deja în cantonament. La echipa mare a fost convocat și mijlocașul defensiv de la ASU Poli, Cristian Dros, alături de Artur Patraș, jucător la vechea Poli Timișoara, în urmă cu aproape un deceniu.

Antrenamentele s-au reluat în Republica Moldova după ce Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică și-a dat acordul. Toți fotbaliștii convocați la lot au fost testați pentru coronavirus și niciunul nu a contactat noul virus. Cele două naționale au intrat în cantonament la Centrul de pregătire, din stațiunea Vadu lui Vodă, iar jucătorii vor sta autoizolați în bază pe perioada pregătirii. În Republica Moldova este permis un antrenament în grupuri de maximum șapte persoane.

Naționala de selecționeri are un antrenor turc, Engin Firat. Acesta i-a convocat, din Liga 2 din România, pe Cristian Dros, de la ASU Poli Timișoara, care încă e eligibil și la U21, dar și pe Nicolae Calancea, portarul Dunării Călărași. De asemenea, din lot face parte și Artur Patraș, o mai veche cunoștință a timișorenilor. Patraș a prins ultimi ani ai Politehnicii lui Marian Iancu. Pe atunci, mijlocașul lateral era un tânăr promițător. Acum joacă la Speranța Nisporeni și are 31 de ani.

Iată lotul convocat la naționala de seniori a Moldovei:

Portari: Nicolae Calancea (Dunărea Călărași, România), Cristian Avram (Petrocub-Hîncești), Nicolae Cebotari (Sfîntul Gheorghe)

Apărători: Anatolie Prepeliță (Spartaks Jurmala, Letonia), Ion Jardan, Sergiu Plătică, Petru Racu (tustrei, Petrocub-Hîncești)

Mijlocași: Andrei Cojocari, Artur Patraș (ambii, Speranța), Cristian Dros (ASU Politehnica Timișoara, România), Iaser Țurcan, Dan Taras (ambii, Petrocub-Hîncești)

Atacanți: Vitalie Damașcan (Fortuna Sittard, Olanda), Maxim Cojocaru (Sheriff), Vladimir Ambros (Petrocub-Hîncești), Constantin Sandu (Speranța)

foto: sspolitehnica.ro

LĂSAȚI UN MESAJ