DISTRIBUIȚI

În urma unei videoconferințe desfășurate miercuri între FRF și primele șase cluburi din Liga 1 de fotbal feminin, s-a stabilit că nu se va mai juca niciun meci nici pentru a stabili campioana. Fortuna Becicherecu Mic rămâne cu locul 3, obținut la final de tur, și mai ales, cu regretul că s-a terminat și Cupa României. La club există deja planuri pentru reluarea antrenamentelor pentru sezonul viitor.

Din cele șase cluburi care au discutat cu oficialii FRF în videoconferință, toate au votat pentru înghețarea sezonului. ”S-a votat înghețarea sezonului. Olimpia Cluj e campioană și are pregătit dosarul pentru Champions League, dacă se va juca și sub ce formă. Nu știu dacă se vor da medalii. Noi inițial am spus că dorim să jucăm, să terminăm campionatul, chiar și sub o formă comprimată. Dar ni s-a pus în vedere acel protocol și niciun club nu aveam cum să îndeplinim condițiile”, ne-a declarat președintele clubului Fortuna, Călin Pașca.

Becicherecu Mic avea șanse reale să termine din nou pe locul 2. Obiectivul clubului era să joace din nou în finala Cupei României, la fel ca sezonul trecut. ”Obiectivul nostru era cel puțin finala Cupei României. După perioada de pregătire și meciurile amicale, echipa arăta bine. De asta l-am și adus pe Sorin Brîndescu, pentru că ne doream mai mult. Oricum, obiectivele noastre principale rămân la echipa de fete”, a explicat conducătorul clubului privat de fotbal.

Viitorul sezon va fi unul cu 14 echipe și va începe mai devreme. ”Sezonul viitor, pentru că nu retrogradează nimeni, vom fi 14 echipe. Dar doar un sezon. S-a discutat că va începe în august, undeva la început. Dar este posibil și la final de august. Noi ne-am stabilit pentru reunire data de 15 iulie, care poate fi și mai devreme, în funcție de când se reia. Nu ar fi o problemă dacă s-ar juca și nu am mai sta din cauza că joace naționalele sau că diverse cluburi își tot amână meciurile că au două junioare la lot”, a mai precizat Pașca.

În primele șase clasate, pe locul 5, a fost și Piroș Security Arad, echipa la care antrenor este timișoreanul Florin Bugar.

foto: fortunabecicherec.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ