DISTRIBUIȚI

De o perioadă importantă, autoritățile locale din Timișoara au în proiect să facă un pasaj subteran în zona Solventul, pe sub liniile de cale ferată, astfel încât în vestul orașului să se circule cu mașina fără a mai ocoli, pe axa nord-sud. Licitația pentru executarea lucrării va începe în curând, după ce documentația a fost pusă la punct.

Concret, licitația va fi demarată cât de curând. ”S-a trimis către Serviciul de Achiziții Publice de la Direcția Generală Drumuri, Poduri, Parcaje și Rețea de Utilități documentația de achiziție a serviciilor de asistență tehnic și dirigenție de șantier pentru Pasajul Solventul. Iată că suntem la capătul țevii pe care v-am tot spus că sunt aceste proiecte. Aceasta a fost o țeavă foarte lungă, dar iată că suntem la capătul ei. Direcția s-a angajat să trimită la Serviciul de Achiziții Publice documentația pentru lansarea licitației de contractare a firmei car să execute lucrarea. Deci dăm drumul proiectului pe teren!”, a anunțat primarul Nicolae Robu.

Pasajul Solventul va fi unul subteran, sub cele nouă linii de cale ferată care pornesc din Gara de Nord. Vor fi două benzi pe sens și se încearcă să fie chair trei, astfel încât traficul să fie cât mai fluid. Cu acest pasaj, cei care au mașini vor putea ajunge rapid din zona Dâmbovița în Ronaț sau viceversa, dar și înspre piața Mehala. Acum, este necesară să se ocolească pe la pasajul Jiul, aproape de zona centrală. Firește, proiectul include și trotuare pe sub pasaj,piste de biciclete și amenajarea de spații verzi.

Important este că pe sub pasaj se va extinde și linia ferată a tramvaiului 5, care va ajunge până la Gara de Nord și astfel, se va uni cu liniile tramvaielor 1, 8 și 9 care ajung acum în fața celei mai mari gări din oraș. Proiectul include și un sens giratoriu, dar și reabilitarea completă a Căii Bogdăneștilor, care se va transforma total, iar liniile de tramvai vor fi înierbate.

Pasajul Solventul are un cost estimat de 28 de milioane de euro, în total, iar autoritățile locale au făcut un credit în acest sens. O vreme un blocaj l-a reprezentat o bucată de teren de 700 de mp care aparține de Valkyria Invest, societatea care a cumpărat fosta fabrică Solventul. Terenul a fost donat municipalității.

foto: opiniatimisoarei.ro

LĂSAȚI UN MESAJ