DISTRIBUIȚI

Starea de alertă declanșată din cauza pandemiei de coronavirus generează multiple responsabilități pentru a preveni cazurile de îmbolnăvire cu coronavirus. Nu toată lumea respectă însă regulile, iar DSP Timiș a dat în ultimele zile amenzi superketurilor, dar și unui salon de înfrumusețare.

Inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP au dat patru amenzi în valoare totală de 10.800 de lei, pentru abateri de la normele sanitare în vigoare. ”Neconformitățile care au impus aceste măsuri sunt reprezentate de neefectuarea operațiunilor de igienizare și dezinfecție în unități de desfacere cu amănuntul (supermarket-uri), controlul medical periodic incomplet al personalului dintr-un obiectiv comercial și colectarea defectuoasă a deșeurilor rezultate din activitatea medicală”, transmite instituția.

La un salon de înfrumusețare, inspectorii au constatat că dezinfectantul nu era folosit așa cum trebuie. Salonul a fost amendat. ”În cadrul unui salon de înfrumusețare s-a constatat utilizarea produselor biocide fără a se respecta instrucțiunile producătorului, motiv pentru care personalul a fost sancționat cu o amendă în valoare de 1.600 lei”, mai comunică DSP Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ