DISTRIBUIȚI

Stadionul CFR a devenit spital de campanie în ultima lună, în contextul pandemiei de coronavirus. Arena este predată în acest sens pe o perioadă mai lungă de timp, în caz că va veni un val mai puternic al bolii, iar astfel, clubul CFR a rămas fără bază de joc și antrenament. Primarul Nicolae Robu spune că clubul ar trebui să facă o solicitare scrisă pentru o bază din administrarea primăriei, când va dori să reia antrenamentele.

Concret, de la finalul lunii aprilie, Stadionul CFR a fost predat, în baza unui protocol, de Ministerul Transporturilor, către Ministerul Apărării Naționale. Armata a ridicat pe terenul de joc un spital modular, cu paturi pentru cazuri ușoare și medii de coronavirus, dar și o zonă de carantinare. Terenul de antrenament a fost utilizat în perioada construcției sistemului modular ca parcare pentru mașinile armatei. Acum, teren doi este gol. Pe terenul principal s-a amenajat și o pistă pentru ambulanțe, astfel că teren putem spune că va fi imposibil de readus la starea inițială. Protocolul este pe o perioadă între șase luni și un an. Chiar dacă acum activitatea fotbalistică este tot oprită, e clar că se va relua până anul viitor în aprilie, astfel că CFR are nevoie de o altă bază.

Clubul a făcut o solicitare în acest sens primăriei, consiliului județean și prefecturii. Nicolae Robu spune că autoritățile locale au nevoie de o solicitare concretă. ”Noi nu putem să dăm o bază sportivă alternativă. Noi putem să asigurăm accesul la bazele sportive din jurisdicția primăriei, pentru antrenament. Asta trebuie să ni se ceară, punctual: ce echipe, în ce context se întâmplă asta. pentru că noi gestionăm fonduri publice. Atunci trebuie să vedem. Nu putem să dispunem de ceva din domeniul public. Eu nu spun că e cazul aici, dar vreau să spun că avem nevoie de demersuri stricte, concrete. Nu putem să punem la dispoziție o bază sportivă gratuit, pentru ca acolo să se desfășoare activități aducătoare de venituri. Trebuie să discutăm lucrurile acestea pe bază de demers concret. Nu putem să punem la dispoziție o bază sportivă ca și cum ar substitui Stadionul CFR. Asta nu putem să facem și nu am spus niciodată că vom face. Noi sprijinim activitatea sportivă să se desfășoare în ât mai bine, în condițiile restricțiilor de până acum”, a spus primarul Robu.

Trebuie să precizăm că cei de la clubul CFR s-au interesat dacă pot face antrenamente pe terenul doi, acum liber. Li s-a comunicat că nu ar fi oportun să fie antrenamente lângă spital, chiar dacă deocamdată, sistemul modular de campanie nu e folosit. Antrenorul Adrian Brazovan, care se ocupă de juniorii CFR-ului, a început să meargă la baza Dacia. Terenul din Mehala este în paragină, dar s-a început să se tundă iarbă, în speranța că baza va putea fi folosită. Pentru acel teren au existat discuții între municipalitate și Ripensia, care caută baze în nordul orașului pentru academia de copii. Clubul roș-galben a renunțat însă din cauza că Dacia este într-o stare de degradare avansată și e și într-o zonă greu accesibilă.

Rămâne de văzut dacă clubul CFR va solicita tot baza Dacia. O alternativă, mai ales pentru echipele de copii, ar fi terenul Clubului Sportiv Școlar Bega, deoarece e aproape de zonele Circumvalațiunii și Blașcovici, de unde veneau mici fotbaliști la CFR. Deocamdată, competițiile de copii sunt suspendate la nivel național până spre toamnă, când se va reveni la școală. Echipa de seniori a clubului e în Liga a VI-a. AJF Timiș sondajează toate cluburile și în funcție de ridicarea restricțiilor, ultimul eșalon valoric se va relua în iulie, comprimat, sau sezonul se va opri definitiv.

În ceea ce privește spitalul de campanie de la CFR, încă nu este folosit, fiind în proces de dotare cu aparatură medicală și acreditare. În Timiș, deocamdată trendul pandemiei, cu cazuri noi și active, este descendent. Este tot mai greu de crezut că Stadionul CFR nu a  fost transformat în ceva ce nu va fi utilizat, de fapt, niciodată!

LĂSAȚI UN MESAJ