DISTRIBUIȚI

În această perioadă, la clubul de rugby au loc schimbări în lot și staff. Timișoara Saracens se va despărți de anumiți jucători și a făcut-o deja de antrenorul secund Ulises Gamboa, care se ocupa de pachetul de înaintare. Conducerea l-a ofertat pe Valentin Calafeteanu, care are șanse să revină în Banat.

Calafeteanu are în prezent 35 de ani și nu mai joacă. S-a retras din cariera de jucător la CSM București, unde a fost cooptat în staff. Secția de seniori a clubului bucureștean s-a desființat, iar mijlocașul la grămadă a devenit skills coach la naționala României U20. Dănuț Borzaș a recunoscut că l-a ofertat. ”Sunt discuții cu Vali Calafeteanu. Decizia finală este la domnul director al SCM Vasile Rușeț. Am citit prin presă că ar veni Mihăiță Lazăr secund, acest lucru nu este adevărat. Nu sunt discuții cu Mihăiță Lazăr”, ne-a declarat managerul echipei de rugby. Calafeteanu a început rugby-ul la Grivița Roșie București, după care a jucat la Dinamo, Arad, Timișoara și CSM București.

Din staff, s-a renunțat la argentinianul Ulises Gamboa, secundul lui Sosene Anesi. Neozeelandezul cu o selecție în naționala All Blacks este și el la final de contract, dar va rămâne. ”Ulises Gamboa a plecat deja în Italia. A avut o discuție cu mine și i-am spus că nu îi voi prelungi contractul. Sosene Anesi va rămâne. Deocamdată nu știm sub ce formă. Dar va fi în staff. Săptămâna viitoare vom stabili cine va fi antrenor principal, cine va fi director tehnic”, a explicat Borzaș. Sosene Anesi era și cel care se ocupa de antrenamentul cu treisferturile.

La final de contract în 31 mai sau 30 iunie sunt și alte nume importante din rândul jucătorilor, precum Cătălin Fercu, Sione Halalilo, Dorin Lazăr, Tevita Manumua, Viliami Moala, Randall Morrison, Bidzina Samkharadze, Stephen Shennan, Jack Umaga, dar și Roberto Edmundo, care a venit în iarnă, nu a apucat să debutez,e și nu mai vrea că continue la Timișoara, în contextul în care are contract pe șase luni. ”Săptămâna viitoare, marți sau miercuri vom ști exact cine continuă. Dar în mare parte, știm deja la cine vom renunța”, a spus managerul echipei.

Altfel, trebuie spus că echipa de rugby nu se poate antrena pe Stadionul ”Gheorghe Rășcanu”, deoarece baza sportivă a rămas închisă. ”Au fost niște discuții, dar baza a rămas închisă. Sperăm să ne putem antrena din 1 iunie, pentru că stau deja de prea mult timp și sportivii aceștia. Se antrenează acasă acum, dar rugby-ul fără contact este nimic”, a mai spus Dănuț Borzaș.

foto: newsweek.ro

LĂSAȚI UN MESAJ