DISTRIBUIȚI

De vineri după-amiază, alimentarea cu gaz natural a orașului Deta poate să înceapă să fie problematică, anunță Delgaz Grid. Motivul este legat de o avarie la conducta dintre Foeni și Partoș, care aparține de producătorul de gaze naturale OMV Petrom.

Cel mai probabil, cantitatea de gaze naturale din Deta va scădea considerabil, astfel că locuitorii pot rămâne fără gaz, sau presiunea acestuia poate fi foarte scăzută. ”Potrivit informațiilor pe care le deținem la acest moment, OMV Petrom a anunțat că, în urma avariei la această conductă, va sista preluarea cantităților de gaze din Sistemul Național de Transport, de vineri, 22 mai, începând cu ora 16.00. Zăcămintele din zonă operate de OMV Petrom rămân astfel singura sursă de gaze naturale, ceea ce va duce la scăderea cantităților de gaze vehiculate spre sistemul de distribuție din localitatea Deta”, se arată în comunicatul Delgaz Grid.

OMV nu a precizat cât vor dura lucrările de remediere a avariei, astfel că nu se poate preciza exact cât va dura problema cu gazul. Delgaz Grid roagă consumatorii că dacă sesizează scăderea presiunii la gaz sau lipsa presiunii, să ia măsuri de siguranță, în sensul că să închidă aparatele cu gaze naturale dacă simt miros de gaz și să anunțe distribuitorul. Puteți suna la numărul 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

 

LĂSAȚI UN MESAJ