DISTRIBUIȚI

Serbia a redeschis punctele de frontieră de vineri, 22 mai. În continuare însă, vămile din România de la granița cu țara vecină sunt închise. De asemenea, la vama Cenad, regimul s-a modificat după primele zile de redeschidere.

Astfel, în Timiș sunt deschide în acest moment trei puncte de trecere a frontierei, Cenad, Jimbolia și Moravița. La toate cele trei, conform site-ului Poliției de Frontieră Românie, timpul de așteptare este minim, între 0-29 de minute. Vama Cenad a fost redeschisă de joi dimineața de la ora 6. Inițial, s-a permis accesul lucrătorilor transfrontalieri, pentru ca ulterior, după ce aglomerația de la vămi s-a mai dispersat, să se schimbe situația. Acum, pe la Cenad este permis transportul de marfă.

La fel este și situația vămilor Jimbolia și Moravița, cu Serbia.Țara vecină a deschis de vineri frontierele și cei care intră în țara vecină nu sunt obligați să intre în carantină sau autoizolare. Deocamdată însă, dacă vreți să trageți o fugă până la Belgrad, într-o plimbare, la intrarea în România, regula autoizolării la domiciliu nu s-a scos. Așadar, e destul de complicat de mers în week-end doar în Serbia.

Acest lucru va fi posibil când și România va relaxa condițiile și asta ar duce și la redeschiderea altor puncte de frontieră, precum Foeni sau Lunga, rămâne închise total și în această perioadă. Cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla de la 1 iunie, deși unele surse spun că nu este exclus să se petreacă chiar de luni, 25 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ