DISTRIBUIȚI

Cu fotbalul oprit de pandemie, am aruncat un ochi asupra cotațiilor jucătorilor din Timiș care evoluează în Liga 1, competiție care se va relua, spre deosebire de multe altele din România. Din cei 13, la un milion de euro mai este cotat doar portarul Cristian Bălgrădean. Precizăm că ne-am raportat la cotele de pe site-ul de profil transfermarkt.de, așadar, cote orientative.

Așadar, cel mai bine cotat este Cristian Bălgrădean, la un milion de euro. Portarul născut la Sânnicolau Mare e pe finalul contractului cu FCSB, unde a căzut în dizgrația lui Gigi Becali, deoarece a semnat cu CFR Cluj de dinainte de pandemie. Următorul cel mai bine cotat jucător din Vest vine tot de la o echipă de pe podium. Cristian Bărbuț de la Craiova e evaluat la 800.000 de euro. Urmează, îndeapro, la 725.000 de euro, Deian Sorescu, unul dintre cei mai buni jucători de la Dinamo. Un alt fundaș dreapta urmează în clasament. Denis Haruț de la FB botoșani e cotat la 675.000 de euro, nu la mare diferență de colegul său de post din Ștefan cel Mare.

Următorul timișorean după cotă e Claudiu Belu, și el tot fundaș dreapta. Acum la Voluntari, Belu e cotat .a 475.000 de euro. Portarul Eduard Pap, născut la Jimbolia și acum la FC Botoșani, este evaluat la 350.000 de euro de site-ul german. Urmează un jucător ceva mai experimentat decât precedesorii, toti mai tineri, în afară de Bălgrădean. Srgian Luchin, născut la Variaș, acum la Hermannstadt e cotat la 300.000 de euro. Tânărul atacant Andrei Dumiter, acum la Sepsi, îl urmează îndeaproape, cu cota de 250.000 de euro. Alți doi timișoreni, Carlo Casap de la Viitorul, care vine după o perioadă de accidentare, și Daniel Benzar de la voluntari, și el într-un recul, sunt cotați la 200.000 de euro.

O altă tânără speranță este cotată la 175.000 de euro pe site-ul transfermarkt.de. Este vorba de portarul Ionuț Rus, aflat acum în lotul celor de la CFR Cluj. Alin Șeroni, lugojeanul de la Botoșani, este evaluat la 150.000 de euro, iar pe atacantul Andrei Sîntean, jucător la Hermannstadt, îl regăsim la 100.000 de euro. ote destul de bune au și alți patru fotbaliști din Liga 1, născuți în alte județe, dar care au terminat junioratul la Timișoara, la Poli sau la LPS Banatul. Cel mai bine cotat este Andrei Artean, hunedoreanul de la viitorul evaluat la 675.000 de euro.

De asemenea, Alin Dobrosavlevici, născut la Moldova Noua, și acum jucător la Hermannstadt, este evaluat la 350.000 de euro. Silviu Balaure, fotbalist originar din Mehedinți, acum în lotul Astrei, este evaluat la 200.000 de euro, iar Cosmin Bîrnoi, deveanul ajuns la Viitorul, e cotat la 150.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ