DISTRIBUIȚI

Pandemia de coronavirus nu a încurcat doar cursurile din învățământ, examenele, susținerea licențelor și lucrărilor de disertație, cursurile festive, ci și întâlnirile absolvenților. Chiar și așa, foștii absolvenți de la două dintre cele mai vechi specializări din cadrul Facultății de Mecanică de la Universitatea Politehnica au celebrat cei 40 de ani de la absolvire online.

Cei care au ciocnit un pahar de șampanie online au fost cei din promoția din 1980 de la specializările Mașini Termice și Material Rulant de Cale Ferată. Faptul că reunirea de 40 de ani de la absolvire a avut loc online a permis și participarea celor plecați la mii de kilometri depărtarea de România. Cele două specializări, care astăzi au alte denumiri, sunt cele mai vechi de la Mecanică, înființate din 1948.

Printre profesorii celor care au celebrat vineri patru decenii de la absolvire se numără Ioan Bejan, Gavril Creța, Traian Raica, Corneliu Ungureanu, Helmuth Theil, Vasile Berindean, Dan Negru, Virgiliu Dan Negrea (de la specializarea Mașini Termice), Ioan Zăgănescu, Gligor Muntean, Costache Ursu, Ioan David, Aurel Negreanu, Vasile Hoancă (de la specializarea Material Rulant de Cale Ferată).

Absolvenții au retrăit anii studenției privind pozele din anii studenției, de la cursul festiv și de la banchetul de absolvire. De asemenea, au revăzut și pozele de la întâlnirile de la 25 și 30 de ani de la absolvire. Cei rămași în Timișoara le-au făcut o surpriză celor plecați și le-au arătat poze de la facultate din prezent, dar și la parcul de la Mecanică.

LĂSAȚI UN MESAJ