DISTRIBUIȚI

În această perioadă în care microbiștii văd meciuri de fotbal doar la televizor, FRF a publicat o amplă analiză a forței fotbalului județean, în funcție cele 41 de județe ale României, plus municipiul București. S-a numărat câte echipe au promovat din Liga 4 în Liga 3 în ultimul deceniu, iar Timișul este județul numărul unu, din toată România.

Cel mai vestic județ al țării este singurul care opt promovări la activ în ultimul deceniu. Doar de două ori, campioana Timișului s-a ”împiedicat” la barajul de promovare. În 2020, FC Chișoda (echipă desființată” între timp), a pierdut barajul cu Termo Severin, de altfel, ultima echipă din Mehedinți care a mai câștigat de atunci un baraj. De asemenea, în 2014, Ghiroda a pierdut barajul cu Industria Galda de Jos. Formația din județul Alba s-a impus la penaltiuri. În rest, au promovat următoarele echipe: 2011 – Flacăra Făget, 2012 – Vulturii Lugoj, 2013 – Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, 2015 – ASU Poli Timișoara, 2016 – Ripensia Timișoara, 2017 – CSC Ghiroda și Giarmata Vii, 2018 – CSC Dumbrăvița, 2019 – Fortuna Becicherecu Mic.

Îndeaproape, după Timiș, se află județele Prahova și Arad, care au, fiecare, în ultimul deceniu, câte șapte echipe care au câștigat barajele. În acest sezon, rămâne de văzut ce decizie va da AJF Timiș în privința Ligii a IV-a. Asociația a anunțat că se va juca un retur comprimat, dar rămâne de văzut cât de comprimat și câte echipe vor fi angrenate. Pe primele trei locuri se află Avântul Periam, Timișul Șag și Universitatea de Vest Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ