DISTRIBUIȚI

Luni, 25 mai, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat în sfârșit decizia firească și a aprobat zonele metropolitane din jurul Timișoarei și Lugojului unde se poate circula fără declarație pe proprie răspundere sau adeverință de la angajator. CJCSU a „nimerit” cei 30 de km prevăzuți de lege în a unsprezecea zi de stare de alertă și din al treilea comitet în care s-a votat acest lucru.

Decizia de a lăsa ”la liber” o rază de 30 de km pentru Timișoara, respectiv 30 pentru Lugoj, zonă în care să se circule fără declarație, dinspre sau înspre oraș și satele arondate, are la bază un ordin dat de Raed Arafat în 21 mai, precum și referatul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției al județului Timiș.

În zona metropolitană a Timișoarei intră următoarele:

-Săcălaz, Cărpiniș, Cenei, Peciu Nou, Sânmihaiu Român, Parța, Jebel, Pădureni, Liebling, Șag, Sacoșu Turcesc, Chevereșu Mare, Giroc, Moșnița Nouă, Recaș, Bucovăț, Remetea Mare, Ghiroda, Fibiș, Pișchia, Giarmata, Dumbrăvița, Orțișoara, Satchinez, Sânandrei, Dudeștii Noi, Becicherecu Mic, Biled, Iecea Mare;

-localitățile din cadrul următoarelor unități administrative: Uivar, Răuți, Sânmartinul Maghiar (din comuna Uivar), Topolovățu Mare, Șuștra, Cralovăț (din comuna Topolovățu Mare), Petroman, Obad (din orașul Ciacova).

În zona metropolitană a Lugojului intră următoarele localități:

-Buziaș, Racovița, Topolovățu Mare, Belinț, Boldur, Darova, Victor Vlad Delamarina, Găvojdia, Știuca, Criciova, Coșteiu, Nădrag, Fârdea, Bârna, Făget, Dumbrava, Traian Vuia, Mănăștiur, Ohaba Lungă, Bara, Secaș, Ghizela, Brestovăț, Balinț, Bethausen;

– localitățile din cadrul următoarelor unități administrative: Baloșești ( din comuna Tomești), Petrovaselo, Stanciova(din orașul Recaș).

În rest, este nevoie de legitimația de serviciu, adeverința de angajator sau declarația pe propria răspundere pentru a călători. Prevederile legale trebuie respectate, atrag atenția autorităților. Prefecta Liliana Oneț recomandă tuturor timișenilor să poarte măti de protecție în spațiile publice închise, inclusiv în mijloacele de transport în comun, în spațiile comerciale și la locul de muncă.

La finalul săptămânii trecute, CJCSU refuzase cererea Lugojului de avea zonă în care să se circule fără mască.

LĂSAȚI UN MESAJ