DISTRIBUIȚI

Pandemia de coronavirus și școala online au însemnat o mare provocare atât pentru elevi, studenți, dar și cadre didactice. Nu tuturor profesorilor le-a fost ușor să predea virtual, și tocmai în acest sens, Universitatea de Vest din Timișoara propune un program de studii postuniversitare despre predarea cu ajutorul Internetului.

Numele programului de studii este continuă „Resurse educaționale și digitale pentru instruire online”. Durata cursului, cu tot cu examenul de certificare, este de șapte săptămâni. Predarea se va face exclusiv online, iar la final, se primește un certificat de atestare a competențelor profesionale însoțit de suplimentul descriptiv. „Pandemia provocată de virusul SARS-CoV-2 a obligat atât unitățile de învățământ preuniversitar, cât și instituțiile de învățământ superior, să-și adapteze modul de desfășurare a activităților educaționale în regim online. UVT a valorificat această oportunitate în ritm accelerat, reușind să-și adapteze în doar câteva săptămâni toate activitățile de predare-învățare-evaluare la noul context, prin platformele de e-learning. Prin acest nou program, o premieră națională, împărtășim această experiență în domeniul predării online, acum foarte valoroasă, cu colegii noștri cadre didactice din învățământul preuniversitar. Este, cu adevărat, o premieră națională în educație, UVT lansând astăzi primul program postuniversitar de acest tip din România, destinat cadrelor didactice din preuniversitar, dedicat pregătirii acestora pentru învățământul în regim online”, spune rectorul Marilen Pirtea.

Perioada de înscriere este între 25 mai și 10 iunie, iar data propusă pentru începerea programului este 15 iunie. Cadrele didactice au experiența necesară dobândită prin activitatea de cercetare, dar și în urma activităților de predare, învățare și evaluare cu studenții, pe platforma de e-learning a UVT. Scopurile programului se referă la formarea cadrelor didactice pentru învățământul online, dezvoltarea competențelor pentru utiliza instrumentelor și tehnologiilor digitale, dar și pregătirea cadrelor didactice pentru a organiza programe de e-learning. Programul vizează următoarele competențe: utilizarea eficientă a resurselor și instrumentelor digitale în activitățile de predare-învățare-evaluare, comunicare și colaborare utilizând tehnologii digitale în activitățile didactice și crearea de conținut digital.

Programul este înregistrat în Registrul Național al Programelor Postuniversitare (RNPP) gestionat de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) și este recunoscut la nivel național.

1 COMENTARIU

  1. Bună ziua, sunt interesată de acest program dar nu găsesc informaţii. Este intenţionat, din partea Dvs. sau o întâmplare???

LĂSAȚI UN MESAJ