În zona centrală a Timișoarei, mai precis, pe strada Coriolan Brediceanu, va apărea o nouă creșă, ridicată de autoritățile locale. Acesta va intra pe lista altor trei proiecte, care vor fi realizate pe fonduri europene, în alte zone ale orașului. Nicolae Robu spune că acordă o importanță sporită subiectului. De asemenea, în oraș se reabilitează corpurile diverselor școli.

Noua creșă va apărea pe strada Coriolan Brediceanu, la numărul 37, într-o clădire care va fi modernizată în întregime. ”Am semnat contractul pentru servicii de proiectare și asistență tehnică, DALI și pentru reabilitarea și extinderea pe verticală în regim parter plus un etaj a imobilului de pe strada Brediceanu 37. Se va face refuncționalizarea și transformarea în creșă”, a anunțat primarul Nicolae Robu. Durata contractului este de 120 de zile, iar autoritățile locale vor plăti peste 69.000 de lei.

De asemenea, alte creșe noi vor fi ridicate de zero, cu fonduri europene obținute prin ADR Vest. „Ne preocupă foarte mult. Am dublat numărul de locuri în creșe, dar este foarte puțin în raport cu cerințele. Orașul nostru este dinamic, are foarte mulți tineri, care au nevoi specifice, care se căsătoresc, întemeiază familii și fac copii. Trebuie să-i ajutăm, să creăm cât mai multe locuri în creșe. Noi am dublat numărul de locuri, dar încă suntem departe de a fi mulțumiți”, a explicat edilul. Din fonduri europene va fi extinsă și Grădinița cu Program prelungit numărul 33.

Altfel, Robu se laudă și cu șantierele pentru școli. La Oituz se lucrează la noul corp al Liceului Lenau. De asemenea, în zona Tipografilor se lucrează la extinderea corpului Școlii Generale nr. 16, un proiect realizat prin PNDL, cu bani de la Guvern. Și Școala Generală nr.30 din zona Soarelui va fi extinsă. De asemenea, se lucrează la clădirea din centru a Colegiului I. C. Brătianu (fostul MIU), iar primarul spune că va urma și reabilitarea clădirii Colegiului Tehnic Emanuil Ungureanu (fostul Electromotor). De asemenea, recent s-a mansardat și Liceul ”Vlad Țepeș”.

foto: digi24.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ