DISTRIBUIȚI

Echipa de rugby Timișoara Saracens, trecută în clubul de drept public al primăriei, SCM, este la origine club universitar. Ei bine, legătura cu Universitatea de Vest va deveni mult mai rece, iar clubul nu mai are biroul ”tradițional” la căminul Camelia, din Ronaț. De asemenea, în consiliul de administrație al SCM nu se mai regăsește nimeni de la rugby, în urma demisiilor.

De anul trecut, mai precis, din toamnă, Dușan Filipaș a demisionat din acest consiliu. Plecat din postura de vicepreședinte al echipei de rugby de când a plecat și finanțatorul Dan Dinu, Filipaș a mai rămas o bună bucată de vreme în consiliul de administrație al SCM. În această primăvară, a demisionat și Mădălin Bunoiu, prorector al UVT, care era în CA tot din zona de rugby. ”Mi-am dat demisia, este adevărat. Unul dintre motive a fost lipsa de timp, pentru că activitățile mele academice au devenit foarte numeroase. Nu-mi plac jumătățile de măsură, îmi place să mă implic total în ceea ce fac. Au contat și aceste schimbări în ceea ce privește partenerii echipei de rugby. Mulți au plecat între timp”, ne-a declarat Mădălin Bunoiu. Precizăm că în consiliul de administrație nu s-au făcut înlocuiri, iar în ultima perioadă au avut loc doar întâlniri consultative și de informare, fără să se voteze aspecte concret ce țin de management.

Prorectorul a mai explicat că SCM Timișoara și Universitatea de Vest nu aveau neapărat un protocol semnat în documente. Instituția de învățământ superior este membră a Asociației Rugby 4 Timișoara, un ONG prin care se puteau derula unele cheltuieli care nu puteau fi decontate din banii primăriei, spre exemplu, bannere sau mash-uri. Practic, toate secțiile SCM au câte un ONG prin care strâng bani din sponsorizări pentru cheltuielile neeligibile din bani publici. Bunoiu nu a ascuns că un motiv al răcelii relației dintre SCM și UVT a fost îndepărtarea managerului Brosovszki. ”Implicarea noastră nu era oricum una formală. Noi suntem membri ai Asociației Rugby for Timișoara. A fost acel moment în care conducerea l-a îndepărtat pe Attila Brosovszki”, a explicat Bunoiu, care spune că și-a demisia înainte demiterii managerului.

Care sunt consecințele practice ale răcirii relației dintre UVT și echipa de rugby? Practic, clubul nu mai folosește sediul de la căminul Cameliei, ci probabil, se va utiliza ca birou un spațiu de la Sala ”constantin Jude”, unde oricum e sediul unde stă directorul clubului SCM. De asemenea, o parte a rugbyștilor stăteau gratis la cămin la UVT, unii dintre ei fiind într-adevăr studenți la programele de licență sau master, dar nu toti. Cel mai probabil, acest lucru nu va ai posibil în viitor. ”La cămin erau și jucători care erau studenți, și care nu era studenți. Problema aceasta a cazării este oricum în stand-by în contextul pandemiei. La birou nu știu dacă și-au luat actele, este o problemă între domnul Brosovszki și domnul Borzaș”, a precizat Bunoiu.

Altfel, activitatea sportivă la UVT va continua. Clubul propriu are echipă de volei masculin în prima ligă, echipă de fotbal în Liga a IV-a, echipă de ciclism, secție de șah, lupte sau badminton. ”Activitatea sportivă a UVT se va concentra în viitor pe propriul club, CSU UVT, care ne-a revenit în totalitate după schimbările legislative”, ne-a mai precizat prorectorul Mădălin Bunoiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ