DISTRIBUIȚI

Marțea neagră pentru doi bărbați din Timiș, care au fost diagnosticați cu coronavirus de ceva vreme. Cei doi au decedat. Ambii aveau o vârstă destul de înaintată, dar și comorbidități asociate.

Unul dintre cei doi decedați a fost confirmat cu noul virus acum aproape o lună, din 29 aprilie. Deoarece bărbatul avea și probleme cu ficatul, corpul său a cedat, după aproape patru săptămâni de luptă cu boala. ”Deces 1212. Bărbat, 68 ani, județ Timiș. Dată confirmare: 29.04.2020. Dată deces: 26.05.2020. Comorbidități: boala hepatică cronică”, se arată în informarea trimisă de Grupul de Comunicare Strategică.

Celălalt decedat era mai bătrân și avea și mai multe probleme de sănătate. ”Deces 1213 Bărbat, 80 ani, județ Timiș. Dată confirmare: 09.05.2020. Dată deces: 26.05.2020. Comorbidități: TBC pulmonar, FiA cu AV rapidă, diabet zaharat, boală cronică de rinichi”, este informarea oficială despre al doilea deces din Timiș.

Cu aceste două victime, numărul morților din Timiș a ajuns la 46, număr pe care DSP nu l-a mai confirmat oficial de săptămâni, astfel că redacțiile au ținut socoteala proprie. Totuși, în singurul moment în care DSP a comunicat un număr de morți din Timiș, era mai mic decât cel al numărătorii cauzirlor naționale, iar explicația era că unii decedați nu aveau domiciliul aici.

La nivel național, numărul morților din rândul bolnavilor de coronavirus a ajuns la 1216.

1 COMENTARIU

  1. Da ma, au murit de ciuda. „Dupa ce au fost diagnosticati cu coronavirus”
    Amandoi erau „in floarea varstei”, unul de 68, celalalt de 80 de ani, si in „perfecta stare de sanatate”: unul nu avea decat hepatita cronica iar celalalt TBC si boala cronica de rinichi.
    Asa cum am spus, doi atleti de performanta, in perfecta stare de sanatate 😀

LĂSAȚI UN MESAJ