DISTRIBUIȚI

Un microbuz în care se aflau mai mulți migranți ilegali care doreau să ajungă în Vest a fost prins la Bacova. Cei 12 cetățeni străini aveau două călăuze care le asigurau transportul, iar pe lângă cei din vehicul, mai exista și un complice care urma să ia și el bani în urma acțiunii ilegale.

Microbuzul a fost identificat marți, în urma unei acțiuni de combatere a migrației ilegale, organizate de Serviiul Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș, în colaborare cu Poliția Lugoj și Inspectoratul Județean de Jandarmi Timiș. La ora 1 noapte, oameni legii au identificat microbuzul din Bacova. Vehiculul era condus de un bărbat de 59 de ani, care era însoțit de proprietarul mașinii, alt bărbat de 50 de ani. În interior se aflau 12 cetățeni străini, un sirian și ceilalți egipteni, care nu aveau documente de identitate asupra lor. La fața locului a fost solicitat un echipaj medical, pentru a face triajul epidemiologic al migranților, în contextul pandemiei de coronavirus.

În urma cercetărilor la sediul Poliției de Frontieră, a rezultat că migranții au vârstele cuprinse între 18-40 de ani. Cei doi români aveau rolul de călăuze pentru a-i sprijini să ajungă în vestul Europei. Cercetările extinse au arătat că cele două călăuze lucrau cu un alt timișean, în vârstă de 33 de ani. Cei trei ar fi urmat să primească între 200-1000 de euro pentru transportul fiecărui cetățean străin! Cei 12 migranți sunt cercetați, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, pentru trecerea ilegală a frontierei de stat.

Cei trei români sunt cercetați pentru trafic și complicitate la trafic de migranți . Ei au fost reținuți pentru 24 de ore și vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ