DISTRIBUIȚI

Data de 2 iunie și începutul verii marchează finalul stagiunii la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” Timișoara. Actorii vor intra în vacanță după cea mai ciudată perioadă din viața lor, în care coronavirusul a închis sălile de spectacol.

Chiar și așa, cu o primăvară marcată de pandemie, stagiunea 2019-2020 a Teatrului Național din Timișoara a fost una plină de piese remarcabile. S-au pus în scenă piese precum ”Rinocerii”, ”Sunt o babă comunistă”, ”Casa de pe graniță”, ”Mătușa Julia și condeierul”, ”Și cai se-mpușcă, nu-i așa?”, ”Pisica verde” sau ”Prin oglindă”. De asemenea, merită remarcate atelierele ”Central Park – Vocile orașului”, prin care persoanele cu deficiențe de auz au putut simți emoția teatrului prin dans, ”Pe unde umblă copilu’ ăsta”, dedicat muzici underground, dar și ”Ora de teatru”. De asemenea, să nu uităm FEST-FDR.

De când cu pandemia, spectacolele prezentate prin intermediul proiectului „Întâlniri la voi acasă” a strâns, într-o lună, 45.000 de vizualizări pe Youtube. Următoarea stagiune de teatru va începe la 1 august, în pregătirea anului 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ