DISTRIBUIȚI

În urmă cu un an, polițistul Cristian Amariei și-a pierdut viața tragic, într-o misiune, împușcat de fugarul Ionel Marcel Lepa. Colegii de la Inspectoratul de Poliție Județean Timiș l-au comemorat astăzi la prânz, la ora 14:55.

Mai exact, toate dispozitivele de poliție aflate în misiune au pornite semnalele acustice și luminoase timp de un minut. În față la IPJ Timiș au fost trei mașini care au pornit sirenele. Între timp însă, motivele pentru care a murit Cristian Amariei pot oricând ucide și alți agenți. Responsabilitatea pentru misiunea prost organizată prin care se încerca prinderea lui Ionel Lepa nu a dus la sancțiuni și măsuri reale. De altel, Cristian Amariei a mers să-l prindă pe Lepa fără vestă antiglonț.

Slaba dotare a polițiștilor a fost reclamată de curând de polițistul Valer Kovacs, lider de sindicat. Șeful IPJ, Alin Petecel i-a făcut referat să fie dat afară pentru curajul de a vorbit despre această problemă. Ministerul de Interne a refăcut însă nedreptate și l-a repus pe Kovacs în drepturi. Deocamdată, petecle încă mai conduce IPJ Timiș.

La scurt timp, Lepa s-a sinucis în pușcărie.

LĂSAȚI UN MESAJ