DISTRIBUIȚI

Luni, de Ziua Internațională a Copilului, șase migranți ilegali din Irak, dar și călăuzele lor, au fost prinse de vameșii de la Moravița. Străinii erau duși de doi români cu două mașini care funcționau în regim de taxi.

Luni, polițiștii de frontieră de la Moravița au desfășurat o acțiune specifică de depistarea și combatere a fenomenului migrației ilegale. Pe comunicația Denta-Moravița-Gherman au fost dpeistate două autoturisme care circulau în regim de taxi. Mașinile nu au oprit la semnalele poliștilor de frontieră, și astfel, vameșii au trecut la urmărirea lor. La scurt timp, cele două autovehicule au fost blocate și oprite. Mașinile erau conduse de doi timișeni, în vârstă de 50, respectiv 53 de ani. În cele două vehicule erau șase străini, fără documente asupra lor.

Firește, s-au făcut verificări și s-a descoperit că toți cei șase pasageri, trei bărbați, o femeie și doi inori, provin din Irak. Despre cei doi șoferi români s-a stabilit că îi ducea pe cei cu vârstele cuprinse între 16 și 51 de ani în apropierea frontierei. Intenția irakienilor era de a ajunge într-un stat din vestul Europei. Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, polițiștii de frontieră fac cercetări pentru trecerea ilegală a frontierei de stat a celor șase irakieni. Cei doi români sunt cercetați pentur trafic de migranți și au fost reținuți pentru 24 de ore.

Poliția de Frontieră recomandă șoferilor să nu transporte persoane necunoscute în sau spre apropierea frontierei, și dacă li se solicitate așa ceva, să îi anunțe.

LĂSAȚI UN MESAJ