DISTRIBUIȚI

Valentin Calafeteanu și-a intrat oficial în pâine ca antrenor principal la Timișoara Saracens, iar noul secund și antrenor pentru pachetul de înaintare va fi Valentin Popârlan. Misiunea nu va fi deloc ușoară, deoarece lotul mai are acum doar 27 de jucători. Calafeteanu crede însă că se va impune în fața foștilor colegi.

În urmă cu mai bine de trei ani, Calafeteanu pleca de la Timișoara cu lacrimi în ochi. ”Sunt extrem de încântat că am revenit la Timișoara după trei ani. Într-adevăr, o nouă postură. Momentul în care revin ca antrenor se potrivește foarte mult cu momentul în care se află Timișoara. Știu cum am lăsat clubul acum trei ani de zile. Acum sunt schimbări la toate nivelurile, management, staff, jucători. Este un moment zero, știm ce avem de făcut. Este un proiect pe care trebuie să-l luăm pas cu pas, trebuie să ne îndreptăm atenția spre copii și juniori. Mi-aș dori să putem crește numărul participanților din oraș. cu mulți jucători am evoluat împreună, am făcut istorie cu acest club. Singura diferență este că acum am alte atribuții. Știu foarte bine investițiile pe care le-am făcut din punct de vedere al antrenoratului pe care am făcut-o în ultima perioadă. Este nevoie de timp, de continuitate în muncă și de stabilitate financiară”, a spus Valentin Calafeteanu la prezentare sa.

Fostul mijlocaș la grămadă crede că își va câștiga respectul în fața foștilor săi colegi prin modul în care va conduce ședințele de pregătire. ”Nu mi-a fost ușor să renunț la cariera mea de jucător, dar nu pot să nu mă uit în urmă. Acum trebuie să mă gândesc ce fac din postura aceasta. Sunt băieți care probabil nu dau 10% pe ceea ce le-am spus eu marți. Însă cred că prin ceea ce voi face la antrenamente îmi voi câștiga respectul. Eu nu pot să le impun să mă respecte. Așa am funcționat și când am fost jucător”, a precizat Calafeteanu, care a spus că nu s-a temut nici în cariera de sportiv de noi provocări și de a o lua de la capăt. Obiectivul pentru viitorul sezon e o clasare în locurile 2-3, iar peste patru ani, să se ia titlul.

În acest moment, la Timișoara au rămas 27 de jucători. Calafeteanu a recunoscut că sunt destui de puțini, dar că mai vrea să vină câteva transferuri. ”Suntem 27 de jucători. Cred că numeric, este cel mai mic lot din Superligă, dar la câte meciuri au mai rămas din Superligă, cred că ne putem descurca. Sigur, mai pot veni doi-trei jucători până la finalul anului ca să ne putem descurca când vor fi Cupa României, Cupa Regelui, când pot apărea probleme precum accidentările. Trebuie să vedem unde mai avem nevoie de jucători”, a mai punctat noul antrenor principal.

Sosene Anesi va fi director sportiv, Bogdan Almăjan, preparator fizic, iar Valentin Popârlan va fi secundul care se va ocupa de pachetul de înaintare. ”Sunt foarte bucuros că am fost cooptat în noua echipă. Este o provocare nouă pentru mine. Mi-a plăcut că totul decurge încet, logic, sistematic. Așa că dacă vor urma greșeli, vom putea face pași înapoi și vom reuși să le corectăm pe parcurs. Sperăm să obținem toate gratificările de care am fost privați și ca situația financiară să ajungă la normal”, a spus Popîrlan, cu referire la restanțele mari de la echipă.

Popârlan va fi antrenor-jucător, deoarece deocamdaăt nu se retrage din linia a II-a.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ