DISTRIBUIȚI

Timișorenii au promis din partea primarului deja de mult timp că toată Calea Bogdăneștilor va fi modernizată, cu linie de tramvai înierbată, dar și cu o legătură rutieră și de linie de tramvai cu zona Gării de Nord și cartierul Dâmbovița. Un pas important pentru conectivitatea pe axa nord-sud a vestului Timișoarei s-a făcut, deoarece s-a semnat contractul pentru reabilitarea străzii, inclusiv cu linia de tramvai a rutei 5.

Contractul de execuție, cu o asociere de firme, s-a semnat vineri. ”S-a semnat contractul pentru lucrări de execuție, reabilitarea liniei de tramvai și modernizarea tramelor stradale pe traseul 5, Calea Bogdăneștilor. Acolo va fi o lucrare de mare anvergură, care va schimba face aceste nastere și va schimba tot aspectul. Calea Bogdăneștilor va deveni unul dintre cele mai frumoase bulevarde pe care le vom avea în orașul nostru. Va fi reabilitată linia de tramvai, care va fi o linie dublă. Se va reface linia desființată. Nu am făcut-o nu pentru că am fi avut în minte, doamne ferește, să desființăm linia. Am făcut-o pentru că nu mai prezent securitate atunci și, în paralel, am dat drumul la un proiect de refacere a liniei complete, pe toată Calea Bogăneștilor”, a spus primarul Robu.

Pe linia lui 5 nu mai circulă de multă vreme tramvai. STPT pune la dispoziție microbuze pentru cartierul Ronaț. De curând, s-au făcut două trasee diferite în acest sens. Altfel, trebuie precizat că schimbarea nu e deloc în avantajul celor din cartierul din nord-vestul Timișoarei. tramvaiul 5 merge din Ronaț până la stația Meteo, prin cartierul Modern. Microbuzele acoperă abia jumătate de traseu, până la Piața 700. În total, prin noul proiect, Robu spune că se vor reabilita 2,1 km de linie dublă de tramvai. Acesta e principalul câștig, deoarece de la Balta Verde până la capăt, la stația Războieni din Ronaț, linia de tramvai era una simplă. De aceea, tramvaiul 5 aștepta mereu la Balta Verde să vină cel din capăt.

Un alt câștig major, dar care va fi legat și de realizarea a altor proiecte, este că linia de tramvai va ajunge până la Gara de Nord, dar și până în cartierul Dâmbovița. ”Linia va fi continuată acolo unde Calea Bogdăneștilor face o cotitură de 20 de grade la stânga, spre sud, va fi viitorul subpasaj (n.r. zona Solventul). Vom face și un nou pod peste Bega și vom avea proiecte de trecerea a liniei de tramvai peste Bega și vom ajunge în cartierul Dâmbovița. De la ieșirea înspre Bega vom merge spre Gara de Nord cu linia de tramvai. iată cum extindem rețeaua de linie de tramvai, și, implicit, de transport public ecologic”, se mai laudă primarul.

Proiectul are un termen de 31 de luni.

foto: timisoreni.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ