DISTRIBUIȚI

Istoria echipelor naționale de junioare de fotbal feminin ale României a început în primii ani ai acestui mileniu. În cee ce privește echipele U17 și U19, golghetera rămâne Alexandra Lunca, jucătoare care în ultimele sezoane a fost legitimată la Fortuna Becicherecu Mic.

Atacanta de 24 de ani a reușit să înscrie 20 de goluri cât a fost junioară sub tricolor, 6 goluri la U17, și nu mai puțin de 14 la U19. Recordul nu a fost depășit nici acum. ”Marcarea unui număr cât mai mare de goluri a fost un obiectiv personal al meu, recunosc, pe care l-am și atins. Aceste cifre reprezintă o bucurie pentru mine, o realizare văd că încă nedepășită de junioarele din prezent”, a spus Alexandra într-un interviu dat pentru site-ul FRF. De altfel, jucătoare a prins și Liga Campionilor câtă vreme a jucat la Olimpia Cluj. Din 2018, s-a transferat la Fortuna Becicherecu Mic, formație cu care a reușit un loc 2 și o finală de Cupa României.

Își amintește și acum de calificarea din 2012, cu naționala U19, la Campionatul European, singurul turneu final prins deocamdată de România la fotbal feminin. ”Cu siguranță a fost o perioadă frumoasă pentru mine, pentru că am avut antrenori care m-au ajutat să mă dezvolt atât din punct de vedere al jocului meu, cât și personal. A fost o perioadă și cu sacrificii, probabil cel mai greu lucru a fost plecarea de lângă familie, însă știam că voi face ceea ce îmi place cel mai mult, iar acest lucru m-a ajutat să suport despărțirea. Cea mai frumoasă amintire este și va fi întotdeauna calificarea și participarea la Campionatul European U19 din 2012”, rememorează sportiva.

Deocamdată, nu s-a anunțat când se va relua Superliga, dar Fortuna are planuri mari și pentru sezonul ce urmează.

foto: frf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ