Pentru formațiile cele mai bune din liga a doua de handbal, sezonul nu s-a terminat. Cândva, în vară, deoarece datele nu sunt stabilite, Unirea Sânnicolau Mare va juca la turneul de promovare în Liga Zimbrilor. Cum se va juca barajul urmează să se decidă luni.

Pandemia de coronavirus a înghețat prima ligă handbalistică, astfel că din cele 14 echipe, nu va retrograda niciuna. În aceste condiții, sezonul viitor, care nu se știe când va începe, Liga Zimbrilor va avea 16 formații la start. Așadar, se pun la ”bătaie” două locuri. Teoretic, la turneul de baraj, care va avea loc la final de iulie sau început de august, sunt calificate opt formații, primele două din fiecare serie de Divizia A. Unirea Sânnicolau Mare se califică și ea și va onora participarea.

Din seria A, au drept de participare CSU Suceava și Magnum Botoșani, din seria B, CS Medgidia și CSM Alexandria, din seria C, ACS Szejke Odorheiu Secuiesc și Universitatea Cluj, iar din seria D, CSM Oradea, prima clasată, și formația din Sânnicolau. Orădenii au anunțat că nu vor participa la turneu, în condițiile în care autoritățile locale nu pot susține de ani buni promovarea echipei de handbal masculin, deși aceasta ocupa locurile meritorii sportiv.

Modul de desfășurare al turneului de promovare urmează să fie stabilit de Consiliul de Administrație al FRH, luni, în a doua zi de Rusalii. Ședința va avea loc în sistem videconferință, între cei 13 membri ai săi.

foto: facebook.com/UnireaSannicolauMare

LĂSAȚI UN MESAJ