Școala Generală numărul 30 din Zona Saoreului este una foarte căutată de părinți, iar din acest motiv, unele clase își desfășoară cursurile în containere metalice, din cauza lipsei de spațiu în clădirea ”clasică”. Nicolae Robu spune că urmează să se semneze un contract de finanțare pentru un corp nou, ridicat cu fonduri europene.

După ce va apărea acest corp, problema spațiului ar urma să fie rezolvată. ”Suntem într-o fază avansată a procedurii. Proiectul a trecut de faza de evaluare tehnică și financiară și va intra în faza de precontractare. Vorbim de modernizarea și extindere Școlii Generale numărul 30, care are foarte mulți copii, are condiții foarte bune, de aceea, și numărul mare de copii înscriși. Este o școală foarte solicitată tocmai pentru că este o școală de calitate. Se va extinde clădirile actuală, corpurile A, B și C, cu două corpuri D și E, în regim demisol, parter, plus două etaje. Așadar, vom avea o extindere importantă la Școala Generală numărul 30. Abia așteptăm să trecem în faza de proiectare și să semnăm contractul de finanțare”, a explicat primarul.

Școala Generală 30 este chiar cea unde și votează Nicolae Robu, care locuiește în Zona Soarelui. De asemenea, în oraș se fac lucrări de modernizare și extindere a Școlii Generale numărul 16, din Zona Tipografilor, unde finanțarea vine prin Programul Național de Devoltare Locală (PNDL) 2. Se lucrează și la noul corp pentru Liceul Lenau, care se va ridica în campusul Oituz.

foto. ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ