DISTRIBUIȚI

De peste o lună de când un teren de fotbal emblematic pentru Timișoara a fost transformat în spital de campanie, la Stadionul CFR nu a ajuns niciun bolnav de coronavirus sau măcar vreun suspect. Teoretic, acest lucru urmează să se întâmple în perioada următoare.

Chiar după sărbătorirea Paștelui ortodox, autoritățile, în speță, prefecta Liliana Oneț, președintele CJT Călin Dobra, dar și primarul Nicolae Robu, au apreciat că Stadionul CFR e locația potrivită pentru ca Armata să ridice un spital de campanie, pentru cazuri ușoare și medii de coronavirus. Între timp, pe terenul principal de fotbal s-a turnat beton, s-au adus corturi militare și paturi, iar recent, s-a finalizat și dotarea sistemului modular cu aparatură. Reamintim că spitalul de campanie este Secția de Infecțioase a Spitalului Militar din Timișoara.

Îm tot acest timp, deși în oraș s-au montat inclusiv indicatoare rutiere care arată unde e spitalul de campanie, acolo nu a ajuns nimeni. Conform autorităților, singurul lucru care mai e necesar este ca Ministerul Apărării Naționale să avizeze organigrama și numărul de paturi. Acolo se află peste 50 de paturi, dintre care patru sunt de ATI, în caz că vreun pacient se va agrava, deși a fost internat cu o formă ușoară a bolii. Pentur personal, s-au făcut inclusiv detașări de la Spitalul Județean. La spitalul de campanie urmează să se aducă suspecții de coronavirus, în contextul redeschiderii spitalelor-suport.

Trebuie spus că stadionul (aflat pe un teren al primăriei) a fost predat de Ministerul Transporturilor la cel al Apărării cu un protocol semnat între 6 luni și un an. Teoretic, se așteaptă ”valul doi” din Toamnă. Practic, în Timișoara, la ora actuală mai sunt internați doar opt bolnavi de coronavirus. De asemenea, deși clubul și Regionala CFR au solicitat să se ridice spitalul pe terenul de antrenament, o solicitare normală a fost ignorată, și spitalul s-a ridicat pe terenul principal, distrus astfel, după mai mult de un secol de istorie.

Rămâne de văzut dacă investiția nu a fost inutilă, deși cifrele la nivel național, european și mai ales zonal, arată că pandemia dă semne de retragere. Cert este că un stadion istoric al orașului are terenul distrus.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ